Color logo no background

טיסות ארוכות טיפים – טיסות ארוכות עם ילדים – איך לשרוד טיסה ארוכה עם ילדים או לבד בקלות

איך לעבור בקלות טיסה טראנסאטלנטית לבד או עם ילדים

במידה ואתם מתוכננים לטוס טיסה ארוכה טראנס אטלנטית, הכנתי לכם רשימה של טיפים שיעזרו לכם לצלוח את הטיסה יותר בקלות ובמהירות.

טיסות ארוכות - טיפים שכדאי לדעת

ירידת מחירי הטיסות בחברות התעופה השונות בעולם בשל התחרות שייצרו טיסות לואו קוסט, הובילה לכך שכיום טיסה לחו”ל בין אם מדובר על טיסה קצרה לאירופה או טיסה ארוכה לאמריקה, או טיסה ארוכה למזרח, הפכו להיות יותר זמינות וריאליות מבחינת מחירי טיסות.

במידה ואתם מתוכננים לטוס טיסה ארוכה טראנס אטלנטית, הכנתי לכם רשימה של טיפים שיעזרו לכם לצלוח את הטיסה יותר בקלות ובמהירות.


מחיר טיסה לארצות הברית – מחיר טיסה לאמריקה –
מחיר טיסה לאסיה

אם עד לפני כמה שנים טיסה לארצות הברית עלתה בממוצע 1500-2000$ לכרטיס טיסה, כיום אפשר למצוא טיסות לניו יורק בסכומים שנעים בין 400-1000 דולר עם טיסה ישירה או טיסת קונקשן דרך אירופה.

אם הזמנתם טיסה מספיק זמן מראש ולקחתם קונקשן שלרוב הוא סביר בטווח של שעתיים שלוש, תוכלו לחסוך משמעותית במחיר טיסה.

אם אתם טסים למזרח, מומלץ לבדוק את רויאל ג’ורדניאן – חברת התעופה של ירדן, עם עצירה קטנה בעמאן, מחירים זולים, טיסה ישירה למזרח ושירות מעולה.

ככל שתזמינו יותר זמן מראש את הטיסה, כך תוכלו להנות ממחיר טוב יותר.

מומלץ לבחור טווח תאריכים שבו אתם יכולים לטוס, ולבדוק במספר אתרים במקביל, מספר תאריכים שונים לטיסות –
אם אתם יכולים להתגמש על יומיים שלושה קדימה ואחורה, יש לפעמים סיכוי שתוכלו למצוא טיסות זולות משמעותית בתאריך או יום ספציפי.

 

טיסות עם קונקשן לארצות הברית או למזרח 

אם לא מצאתם מחיר אטרקטיבי, נסו לבדוק טיסה עם קונקשן באירופה בערים המרכזיות – מדריד, פאריז, אמסטרדם, לונדון, רומא, פרנקפורט, וינה, ציריך – מדינות שבדרך כלל יש להן מחירים טובים לאמריקה הצפונית או הדרומית.
בחלק מהמקרים תוכלו לחסוך כמה מאות דולרים, לעומת הזמנת טיסה ישירה מישראל באותה החברה.

כמה זמן צריך לקחת לקונקשן?

קחו טווח ביטחון של 2.5-3 שעות של קונקשן ולא פחות, מאחר ובמיוחד בעונות השיא בישראל – חגים ובקיץ, יש עומס של טיסות ואיחורים.

אם הזמנתם טיסה עם קונקשן דרך אותה חברה ככרטיס אחד, באחריות החברה לדאוג לכם להגיע ליעד הסופי, גם אם זה בטיסה הבאה, במקרה של איחור בטיסה הראשונה.
אבל עדיין, עדיף לקחת תמיד טווח בטחון של שעתיים וחצי לפחות.


מבצעים לטיסות לחו”ל – טיסות לאמריקה, טיסות למזרח

אם יש לכם זמן לתכנן את הטיסה שלכם, ובמיוחד אם אתם טסים עם ילדים, מומלץ לבדוק מתי יש סיילים וחגים בארצות הברית.

למשל בבלאק פריידיי או בסיילים של הכריסטמס בארצות הברית, תוכלו למצוא הנחות של 20-50% במחירי טיסות ויש להיערך לכך מראש, לעבור בין אתרי השוואות הטיסות ולמצוא את הדיל שהכי מתאים לכם.
או למשל בתקופת הכריסמס גם אירופה וגם ארצות הברית יפהפיות עם המון סיילים ואוירת חג ייחודית. 

אני באופן אישי הזמנתי טיסה שעולה 1400$ למרכז אמריקה דרך יונייטד איירליינס בסייל של הבלאק פריידיי, ב-1000 דולר! 400$ הנחה. משמעותי!

בכל מקרה, אני ממליצה לכם להשוות מחירים במספר אתרים של חול לפני שאתם מזמינים טיסה.

יש לכם כאן רשימה של אתרים להשוואת מחירים של טיסות לחו”ל


שעות הטיסה  – טיסת לילה או טיסת יום

בין אם אתם טסים לבד או טסים עם ילדים, עדיף תמיד לבחור בטיסת לילה. במיוחד כשמדובר בטיסות לאמריקה או טיסות מעל ל-6-7 שעות, במיוחד כשמדובר על טיסה עם ילדים.

באופן הזה יהיה לכם יותר קל להגיע לשדה התעופה בלילה, ולהעביר את רוב הטיסה בשינה, כך שהיא תעבור לכם יותר בקלות ובמיוחד אם יש לכם ילדים.

כדאי למשוך אותם ואז ברגע שהמטוס ימריא, סביר להניח שהם יפלו לשינה עמוקה – מה שיהפוך את החויה של כולכם לשפויה יותר.

במידה ואתם לוקחים טיסת יום, יהיה לכם קשה יותר לישון.

אם מדובר בטיסת בוקר, זה אומר שתצטרכו להגיע לשדה התעופה לפנות בוקר, לא לישון טוב בלילה, לבלות הרבה שעות בטיסה במהלך היום, כשהגוף שלכם רגיל להיות ער, ואחר כך להגיע ליעד אחר כשאתם עייפים, ובלו”ז של הארץ.

במידה ומדובר על יעד עם הפרש שעות משמעותי. קחו בחשבון יומיים שלושה של ג’ט לג עד שתתרגלו לשעות.

ברוב המקרים טיסות לילה יהיו יותר יקרות מעט, אבל תאמינו לי מניסיון – זה שווה את המחיר ויחסוך לכם ימים של עייפות ותשישות עם ההגעה ליעד.


ביקורת דרכונים – קחו בחשבון שלפעמים יכולים לתפוס אתכם תורים ארוכים.

טיסות עם קונקשן

במידה ויש לכם טיסה ארוכה של 10-15 שעות עד ליעד (צפון\דרום אמריקה), מומלץ לקחת קונקשן אחד בלבד למרות שלעיתים שני קונקשנים יכולים לחסוך לכם כמה מאות דולרים לכל כרטיס טיסה.

קחו בחשבון שלכל קונקשן יש המתנה של לפחות שעתיים ולפעמים יותר, ואתם תגיעו ליעד מותשים ועייפים אחרי התרוצצות בשדות תעופה.

טיסת קונקשן עם ילדים

כאשר טסים עם ילדים, קחו בחשבון שקונקשן ארוך של כמה שעות בשדה התעופה יכול להיות סיוט עבורכם ועבורם.

לכן, אם אתם טסים לטיול ארוך ולא מצאתם קונקשן קצר במחיר סביר, לפעמים עדיף לקחת לילה ביעד הראשון, לישון טוב עם הילדים, לתת להם לנוח, אפילו למצוא מלון במתחם שדה התעופה, ואז לצאת לטיסה הבאה.

יצא לי לטוס טיסה של 15 שעות בסך הכל עם 2 קונקשנים שכללה טיסה של שעה וחצי, טיסה של 9 שעות ועוד טיסה של 4 שעות, זה היה סיוט לעומת טיסה של 10 שעות ועוד טיסה של 5 שעות עם קונקשן של שעתיים ביניהן.

אם אתם נוסעים לטיול ארוך ואתם הרפתקנים, תוכלו לקחת קונקשן של יום באחד היעדים, לטייל במקום, ואז להמשיך בערב או בבוקר למחרת ליעד הבא, עם לינה באזור שדה התעופה שלרוב תעלה לכם בסביבות 50$ ללילה במלון סביר ונחמד.

ושוב, ככל שתמהרו להקדים להזמין טיסה, כך יהיו לכם יותר אופציות מבחינת מחירי טיסות נמוכים, שיאפשרו לכם לבחור את האופציה הטובה ביותר עבורכם.


מיקום המושבים בטיסה – חשוב!

שימו לב, כאשר אתם מזמינים טיסה – קצרה או ארוכה, למעט רייאן אייר, מרבית חברות התעופה יאפשרו לכם לאחר הזמנת הטיסה, לבחור את המושב שלכם בטיסה ללא עלות נוספת!

הרבה אתרים של הזמנת טיסות בארץ ובחו”ל, יגבו מכם עמלה של 10-30$ על מושב בכל טיסה, ולעיתים אף יותר. מניסיון אישי, בכל טיסה שטסתי בחרתי אחר כך מקומות בטיסה ללא עלות לפני או בזמן הצ’ק אין דרך האתר של חברת התעופה.

אם אתם טסים עם RYANAIR ואתם לא טסים לבד, מומלץ לשלם בעת ההזמנה על מיקום בטיסה.

במקרה של טיסות לואו קוסט מומלץ להגיע מראש לשדה אם לא היתה לכם אפשרות של בחירת מקומות, כדי שתוכלו לבקש מהצוות להושיב אתכם יחד עם הילדים.

ברוב המקרים הדיילים בדלפקים יאפשרו לכם לשבת ליד הילדים, אבל במקרים של טיסה עמוסה שכל המקומות הוזמנו מראש, יתכן ותמצאו את עצמכם בבעיה, ולכן לא מומלץ לקחת סיכון ולדאוג למקומות יחד כבר לאחר הזמנת הטיסה, גם אם תצטרכו לשלם על זה כמה דולרים.


מיקום קדמי או אחורי במטוס – מושב ליד חלון או במעבר

במידה ואתם טסים טיסות קצרות, אפשר לקחת מושב ליד חלון.

קחו בחשבון שהמקום ליד החלון הוא הכי רועש למרות שיש לו את הנוף היותר שווה.

כמו כן, חסרון נוסף של מושב ליד חלון הוא שאתם עלולים לשבת ליד שני אנשים שישנו במשך רוב הטיסה ויהיה לכם קצת לא נעים אם תרצו לקום ותצטרכו להעיר אותם.

אם אתם לקראת טיסה ארוכה, מומלץ לבחור במושב של מעבר, אני אישית אוהבת את הטור האמצעי, שבו יש 4 מושבים בטיסות ארוכות, ואז אני יכולה לקום מתי שבא לי – לשירותים או להזיז את הרגליים ולהתמתח, כדי לתת לגוף לתפקד טוב יותר בטיסה. באופן כזה, גם אם תרדמו ותישנו, לאנשים שאתכם בשורה יש עוד אופציה כדי לקום מהצד השני.

קחו בחשבון שהחלק הקדמי הוא יותר שקט בדרך כלל, באזור הכנפיים ומאחור רועש יותר, ועדיין, במרכז המטוס שקט יותר.

כמו כן, אם יש לכם טיסה עם קונקשן קצר, מומלץ לבחור מקומות יותר קרובים לחלק הקדמי במידה ומתאפשר, כך שבמידה ויש איחור בטיסה תוכלו לצאת מהר יותר מהמטוס כדי להספיק לקונקשן שלכם בזמן.

שימו לב – יש מושבים שיש להם יותר מקום לרגליים בדרך כלל ליד השירותים . קחו בחשבון שבדרך כלל אלו האזורים של האנשים עם התינוקות, ובחלק מהמושבים הללו לא ניתן להשכיב את המושב.

לכן מומלץ להיעזר ב- SEAT GURU שנותן לכם את דגם המטוס לכל טיסה והמלצות איפה לשבת ואיפה לא.

שימו לב לא לבחור מושב על היציאות – המושבים הללו בדרך כלל יהיו פנויים, בדרך כלל המושבים הללו לא יכולים להשען !

במידה והושיבו אתכם מחברת התעופה ליד יציאה, בעת הצ’ק אין בשדה יאמרו לכם שאתם יושבים ביציאה, אבל ודאו זאת מראש בעת הצ’ק אין. אתם יכולים לסרב אגב.


מזוודות בטיסה

במידה ואתם טסים לבד ויודעים לטוס לחופש עם מעט בגדים וציוד, מומלץ לא לשלם על מזוודה, במידה ואתם בטוחים שאתם מסתדרים עם תיק גב או מזוודת טרולי קטנה – Carry On ולא עוברים את הגבלת המשקל.

יש חברות תעופה שיאפשרו לכם רק מזוודה או תיק אחד במידות מסוימות, ויש חברות תעופה שיאפשרו לכם מזוודה ותיק ללא חיוב. יש חברות תעופה שיאפשרו משקל כולל של עד 10-12 קילו , ויש חברות תעופה שיאפשרו לכם משקל של עד 23 ק”ג לנוסע. הכל תלוי בעומס בטיסה ובחלק מהמקרים יתעקשו איתכם לשלוח את המזוודה לתא המטען.

אם אתם טסים עם ילדים או לתקופה ארוכה, מומלץ מראש להזמין כרטיס שכולל מזוודה אחת גדולה ולשלוח אותה עם המטען לבטן המטוס.

שימו לב לנעול את המזוודה ולשים תג שם ברור וקריא עם הטלפון שלכם באנגלית.

מזוודת טרולי של אקסלנט – אולטראלייט – פחות מ-2 קילו ועמידות מופלאה

חשוב :

בין אם אתם לוקחים אתכם את המזוודה או לא, תמיד תדאגו שיהיה איתכם תיק גב שבו יש בגדים וציוד בסיסי ליום אחד לפחות מאחר ומקרים של אבדן מזוודות לצערנו הם די נפוצים, במיוחד בטיסות קונקשן!

כך שבמידה ואתם טסים לבד או עם ילדים, דאגו שהציוד החשוב יהיה איתכם בבטן המטוס – תרופות, צעצועי הכרח, מכשירים אלקטרוניים – טאבלט, מחשב נייד, כלי רחצה וביגוד בסיסי.

מבחינת אריזה – מומלץ לארוז את הבגדים כשהם מגולגלים בצורה מאוד קטנה ומצומצמת לתוך שקיות אוכל זיפלוק, כך שתוכלו להכניס 3-4 פריטים קטנים לתוך כל שקית וליצור המון מקום במזוודה. רק- שימו לב למשקל!

דבר נוסף – מומלץ לקנות מזוודה צבעונית או לשים איזשהו צעיף או בד צבעוני על הידית כדי שיהיה לכם קל יותר לאתר אותה בהגעת המטענים. אל תקנו מזוודה שחורה!!!

 


ביטוח נסיעות לחו”ל

רגע אחרי שהזמנתם את כרטיס הטיסה, חשוב להזמין ביטוח נסיעות לחו”ל, את המקיף ביותר, ואל תחסכו בסעיף של אובדן מזוודה, פיצוי על כבודה , ביטוח לטלפון ולפטופ אם יש וגם ביטוח על ביטול נסיעה – כי בלתמ”ים קורים!

גם אם הטיסה שלכם עוד חצי שנה או עוד חודשיים, מומלץ להזמין את ביטוח הנסיעות לאחר הזמנת הטיסה. במקרים שהכל תקין מבחינה בריאותית אפשר לעשות ביטוח נסיעה דרך חברות ביטוח או חברת כרטיסי האשראי. במידה ויש בעיות רפואיות, מומלץ לעשות את הביטוח דרך קופת החולים.

כך שבמידה וחלילה יקרה משהו שימנע מכם לטוס מסיבה רפואית של אחד מבני המשפחה, ייתכן ותוכלו לקבל החזר על ההוצאות של הטיסה ומלון אם יש.

מומלץ לקחת את הדרכון , הכסף ומסמכים רפואיים עליכם בתיק פאוץ’ קטן

במידה ויש לאחד מבני המשפחה מצב רפואי כזה או אחר – מחלות כרוניות, הריון, בעיות בריאות – יש להצטייד מראש באישור רפואי ובתרופות לטווח של הנסיעה + מספר ימים נוספים לכל מקרה שלא יהיה.


שתיה – בקבוק פלסטיק חיצוני

בוודאי שמתם לנהלים המקפידים של שדות התעופה בארץ ובעולם, שדורשים מכם לזרוק כל בקבוק עם נוזלים מעל 100 מ”ל, בין אם מדובר בקרם, מים, או כל מוצר נוזלי אחר.

לכן, מומלץ להצטייד מראש בבקבוק מים גדול בגודל של ליטר או ליטר וחצי ולרוקן אותו לפני ההגעה לעמדת בידוק הבטחון.

לאחר המעבר בעמדה תוכלו למלא אותו במים בקולרים הנמצאים בשדה התעופה ללא עלות, היות ובקבוקי מים הם פריט שנמכר בסכומים מופקעים בשדות תעופה.

אם אתם רוצים לקנות בקבוק מים או שתיה, חפשו את המכונות האוטומטיות שנמצאות בדרך כלל בפינות צדדיות בטרמינלים, הן מציעות משקאות וחטיפים במחירים שפויים.


שתיה במהלך הטיסה

במידה ויש לכם טיסת לואו קוסט, בדרך כלל לא תקבלו אפילו כוס מים לשתיה וכל דבר שתרצו לרכוש יהיה במחיר מופקע במטוס. לכן, מומלץ למלא את בקבוק המים שלכם לפני הטיסה ולדאוג לשתות לפחות ליטר כדי שתוכלו למנוע התייבשות של הגוף.

אם אתם בטיסה ארוכה, או טיסה של חברת תעופה, מומלץ לבקש מהדיילות בתחילת הטיסה למלא לכם את בקבוק המים, וככה אתם לא תהיו תלויים באף אחד ותוכלו לשתות מתי שתרצו ולמלא את הבקבוק במהלך הטיסה.

בטיסות ארוכות בדרך כלל מציעים מבחר משקאות קלים, חמים ואף יין אדום או לבן ויש עמדה פתוחה לשרות הנוסעים שיכולים לקחת לבד שתיה ולפעמים גם חטיפים קלים.

אם אתם מתכוונים לשתות אלכוהול, קחו בחשבון שהגוף מגיב כאילו קיבל כמות כפולה עם שינויי הלחצים של המטוס באויר.כך שעדיף להמנע  ולהתייעץ עם רופא אם אתם לוקחים תרופות.


גרבי לחץ לטיסה

טיסות ארוכות יכולות להגביר את הסיכוי להיווצרות קרישי דם והגוף מתנפח בזמן הטיסה.

כאשר גורבים גרבי לחץ שמייצרות לחץ על הרגליים והשוקיים, הן מונעות מהרגליים להתנפח ותורמות למניעת היווצרות קרישי דם וכך גם תרגישו טוב יותר גם בטיסות ארוכות.


מגבת רטובה ליובש באף

בשל האויר היבש שיש במטוס, זה גורם להתייבשות של האף ונימי הדם שבתוכו, כך שבמרבית המקרים תרגישו יובש באף שייסתם ולפעמים זה יכול להמשך גם לימים נוספים.

הפתרון הכי טוב הוא תרסיס מי מלח לאחר ההגעה לשדה התעופה אך מאחר ואסור להכניס בקבוק תרסיס למטוס, תצטרכו לרכוש אחד במקום היעד.

במיוחד אם אתם טסים עם ילדים.

אם תרצו הקלה בזמן הטיסה, מומלץ להביא מהבית מגבת קטנה מכותנה ולטבול אותה במים חמימים במטוס (בד”כ יש בשירותים), ולהניח אותה על גבי האף והפנים ולנשום דרכה.

זה יתן לכם הקלה משמעותית בנשימה וימנע יובש אחרי הטיסה.

אם שכחתם מגבת אפשר להשתמש בכמה מפיות נייר מהשירותים, להרטיב אותן היטב, לסחוט ולהניח על הפנים.


אוכל בטיסה

במידה ואתם טסים בטיסת לואו קוסט, לא תקבלו אוכל בדרך כלל. לפעמים אולי תקבלו קרקרים או עוגיות במקרה הטוב.

אם אתם טסים בטיסה סדירה של חברת תעופה, תקבלו ארוחה קלה.

במידה ואתם בטיסה ארוכה של 7 שעות ומעלה, בד”כ תקבלו גם ארוחה אחת לפחות ולפעמים גם כריך ועוד איזה חטיף.

ארוחה לדוגמה בטיסת יונייטד איירליינס – סלט ירקות, עוף ברוטב בשר, פסטה פסטו עם גבינה, חמאה, לחמניה ומוס שוקולד.

האוכל בטיסות – אוכל כשר בטיסה

במידה ואתם שומרים כשרות, קחו בחשבון שמרבית חברות התעופה הזרות מציעות מנות שמשלבות בשרי וחלבי, כלומר גם במנה עם עוף יתכן ויעשה שימוש בחלב, ואפילו בכריך גבינה, יש סיכוי שתמצאו פרוסת נקניק מבשר חזיר.

בד”כ הארוחה המלאה כוללת עוף, פסטה, תפו”א, אורז, בשר ולעיתים גם דגים.

אם נושא הכשרות חשוב לכם – כדאי מאוד בעת ביצוע הצ’ק אין או לאחר הזמנת כרטיס הטיסה, להכנס לאתר חברת התעופה, למלא את הפרטים שלכם ולבחור ארוחות כשרות.


אחרי לא מעט טיסות שהיו לי בשנתיים האחרונות – קצרות וארוכות, למדתי דבר אחד חשוב :

אל תגיעו רעבים לטיסה!


אם יש לכם זמן תכינו לכם לפחות כריך אחד בבית, תדאגו לחטיפים, מתוקים או עוגיות שיהיו לכם לגיבוי בזמן הטיסה.

אפשר לעבור במאפיה ולקנות כמה מאפים שנחמד לכם לאכול או לקנות סלט מוכן שיהיה לכם- בשדה או בארומה.

אני משתדלת לאכול היטב בבית ואם לא הספקתי, אז מקפידה לאכול ארוחה טובה עם פחמימות לפני העליה לטיסה, כך שבזמן הטיסה האוכל יתעכל ויהיה לכם קל יותר לישון ולהרדם בטיסה.

במיוחד כשטסים עם ילדים, מומלץ לדאוג להם לאוכל לפני הטיסה ולא להסתמך על האוכל שיוגש בטיסה. כדאי להצטייד בסטוק של חטיפים שהם אוהבים ולפרגן להם פחות גבולות לטיסה, אתם רוצים לעבור את זה בשלום!

בטיסות לואו קוסט תוכלו לרכוש ארוחת ילדים או אוכל רגיל במחיר מופקע ולרוב הוא יהיה לא מוצלח במיוחד אז עדיף לכם להמנע.

אני תמיד דואגת שיהיה איתי אוכל, גם למקרה שהטיסה תתעכב, או שארדם ואפספס את הארוחה, ואז אני לא בלחץ.

אם יש לכם טיסת קונקשן באירופה, לא תמיד יהיה קל למצוא אוכל סביר כי בחלק מהנמלים יש טרמינלים ספציפיים שיש בהם מסעדות יקרות מאוד או כריכים מורכבים ולא כשרים שמכילים בשר וחלב במחירים מופקעים של כ-10-15 יורו לסנדביץ! (פריז למשל)

בנוסף, כשהבטן רגועה, אתם רגועים יותר, ואז אין את הלחץ הזה של מתי יגיע האוכל בטיסה ובטיסות טראנס אטלנטיות יש לפעמים מערבולות לזמן ארוך ואז הדיילות לא יכולות לתת שירות והארוחה מתעכבת. לכן, אני אוהבת כשהשליטה אצלי בידיים לפחות בנושא האוכל. זה מרגיע אותי.

באחת הטיסות שלי מחו”ל חזרה, לפני טיסה של 10 שעות, קניתי לי 2 מאפים בסטארבקס שתכננתי להביא לאחותי לארץ. יצא שנפלתי על טיסה עם אוכל מזעזע, והמאפים הללו הצילו אותי בטיסה כשהייתי רעבה.

בטיסות עם ילדים – תדאגו שהם יאכלו לפני הטיסה ותדאגו להם לאוכל כגיבוי לכל אורך הטיסה.

 


חטיפים, ממתקים ושוקולדים בדיוטי פרי

קחו את זה כחוק לכל טיסה-  פעם, בטיסות הראשונות שלי, הייתי מתלהבת לקנות את השוקולדים והחטיפים והבשמים בדיוטי פרי. ואז התחלתי להכנס לסופר-מרקטים באירופה ובכל מקום אחר, ולהבין שאת אותם המוצרים אפשר לקנות ברבע מחיר מהארץ כמעט בכל מקום. הדיוטי פרי – מצטערת לאכזב – הוא לא זול!

לכן, מתנות לילדים או חברים, תעשו לעצמכם טובה ותקנו בחו”ל.

תקנו מהסופר הקרוב לבית שלכם חטיפים ודברים שיעזרו לכם להעביר את הטיסה, אל תקנו כלום בדיוטי פרי – יקר שם!

מתנות לילדים טיפ – אם אתם כמוני , נוהגים לטוס בלי הילדים ומוצאים את עצמכם חוזרים עם מזוודה מפוצצת במתנות של רגשות אשמה על גבול משקל היתר, הנה טיפ קטן שיחסוך לכם כסף וזמן.

כמה ימים לפני הטיסה הכנסו לחנויות של כל מוצר בדולר, או מקסטוק, תארגנו לכל ילד שקית של מתנות שתעלה לכם גרושים, תשמרו אותה באיזה ארון בבית, וכשאתם חוזרים תלכו עם המזוודה לחדר ותחזרו עם השקית ביד.

הילדים שלכם לא ירגישו בהבדל, אתם תחסכו (כי בואו נודה בזה, ברוב אירופה וארה”ב הכל יקר!), וגם תמנעו מחריגה במשקל במזוודה ומקנס שיכול להגיע לעשרות דולרים בשדה התעופה.


 בידור ותעסוקה בטיסה לילדים

אם אתם טסים בטיסה טראנס אטלנטית, בדרך כלל זה במטוסים גדולים וחדשים שמצוידים במערכת מולטימדיה עם VOD בכל מושב, שכולל מוזיקה, סרטים וסדרות לצפיה במהלך הטיסה.

יש חברות תעופה מסוימות שמציעות גם מגוון משחקים על גבי המסך שנמצא בגב המושב שלפניכם.

אם אתם טסים עם ילדים – חלק מחברות התעופה מציעות סרטים בדיבוב עברי, לכן מומלץ לבדוק מראש באתר חברת התעופה אם הם מציעים סרטים מדובבים לילדים בעברית בטיסה. במידה ולא, כדאי להיערך מראש עם לפטופ, טבלט או סרטים בפלאפון בעברית, לפחות 3 לכל כיוון, כדי שלילדים תהיה תעסוקה בזמן הטיסה. אחרת – במצב של טיסה עם מערבולות, לא קל לילדים לשבת במשך שעה או שעתיים בלי לטייל במטוס.

אני מעדיפה תמיד לגבות בטלפון ובמחשב הנייד שלי 2-3 סרטים שהורדתי מראש כדי שתהיה לי תעסוקה בטיסה.

כמו כן, אני אוהבת להוריד פודקאסטים ו – EBOOKS באמזון – כ-AUDIO BOOKS ואז אני שומעת תכנים במהלך הטיסה.

טיסות קצרות – חלק מחברות התעופה מציעות בטיסות קצרות תכנים בתשלום, תכנים דרך אפליקציה בטלפון הנייד שלכם בחינם או שאינן מציעות דבר.

לכן, מומלץ להיערך מראש עם חומר קריאה, מכשיר סמארטפון טעון, ותעסוקה לזמן הטיסה.

במיוחד כשטסים עם ילדים, כדאי להצטייד בדפי צביעה, דפי עבודה, משחקים קטנים ולא מרעישים שמעסיקים אותם, ולנסות להיות יצירתיים כדי להעסיק את הילדים במהלך הטיסה וההמתנה בשדה התעופה.


שירותים במהלך הטיסה

בדרך כלל בטיסות ארוכות, יש 200-300 איש על גבי המטוס וכ-10 תאי שירותים סך הכל.

ההמלצה שלי – לכו להתרוקן עם העליה למטוס וקחו איתכם גם את הילדים, כי אחרי ההמראה ברגע שניתן לקום, כולם קמים לשירותים ואז יש תור ארוך. בטיסות קצרות לפעמים הדיילים יוצרים פקק תנועה עם עגלת השירות ואז אי אפשר לעבור.

אם יש לכם ילדים קטנים אחרי גמילה או בתהליך ,אל תקחו סיכון ותדאגו מראש לתחתוני פולאפס, למקרה שיהיה עיכוב.

עוד דבר נוסף שתוכלו לעשות – אם ממש דחוף לילד – תלכו לקדמת המטוס, בדרך כלל השירותים בביזנס ובמחלקה ראשונה פנויים, והדיילות לא יתנגדו אם תקחו את הילד שלכם להתפנות. וגם במקרים דחופים שלכם, כבר קרה לי.

כמו כן, כחצי שעה לפני הנחיתה, מומלץ ללכת לשירותים ולהתפנות, כדי שלא תצטרכו לבזבז זמן אחרי היציאה מהמטוס.

 


מטען לסמארטפון – מתאם לחשמל

מומלץ להגיע לשדה התעופה כשהסמארטפון שלכם מלא, להביא מראש שני מטענים ואם אתם טסים למדינה באירופה או ארצות הברית, תקנו מראש סט מתאמים לחשמל בארץ.

כמו כן, מומלץ להגיע עם מטען של סוללה ניידת לסמארטפון, או לטאבלט כדי שתוכלו להטעין אותו במידה ובמטוס לא יהיה שקע להטענה.

בטיסות ארוכות בדרך כלל תמצאו שקעי חשמל, או שקע USB להטענה, למרות שבמקרים נדירים במטוסים ישנים זה לא יהיה. לכן אל תסמכו על חברת התעופה והמזל והגיעו ערוכים מראש.

מכשירים אלקטרוניים מומלץ לשים בתיק אתכם לטיסה, למקרה שהמזוודה תאבד או תגיע בעיכוב.


גרביים חמות לטיסה

כאשר אני עולה לטיסה ארוכה , אחרי ההמראה אני אוהבת להוריד נעליים ולגרוב גרביים עבות שישמשו אותי במהלך הטיסה. בגלל השינויים בלחץ האויר הרגליים קצת מתנפחות ובמיוחד אם אני רוצה לישון, זה יותר נוח בלי נעליים.

ערכת טיסה בטיסות ארוכות – שמיכה, אוזניות, חלקן נותנות גם כיסוי עיניים.

כיסוי עיניים לטיסה

אחת הדרכים השפויות להעביר טיסות, היא היכולת להתנתק מהסביבה ולשקוע בשינה טובה ועמוקה. ברגע שיש לכם חושך זה יותר קל לעשות זאת, ואני דאגתי לרכוש לעצמי כיסוי עיניים איכותי מחנות למטייל בארץ.


מגן צוואר לטיסה

אם יש לכם טיסות ארוכות, מגן צוואר איכותי מספוג זיכרון הוא מציל חיים!

אפשר לקפל אותו לקיפול קטן עם גומיה או לתקוע אותו בידית של תיק הגב או המזוודה. יש גם מגיני צוואר מתנפחים אבל הם פחות נוחים. אם אתם מתכוונים לישון בטיסה, מגן צוואר יעזור לכם בכך וימנע מהצוואר שלכם להתפס או לכאוב בגלל תנוחה לא נכונה בשינה, שאמורה להתבצע במצב של ישיבה.

את מגן הצוואר – קונים בארץ בחנויות כמו מקס סטוק או ריקושט, או מחפשים מבצע בסופר-פארם ועוד כל מיני חנויות.

לא קונים בשדה התעופה כי שם יקר!


אוזניות לטיסה

אחד הפריטים ההכרחיים לטיסה הוא אזניות איכותיות.

עד הטיסה האחרונה שלי השתמשתי באוזניות קטנות רגילות של סמארטפון שהיו סבבה, אבל אחרי שעתיים שלוש הן קצת כואבות באוזניים, והייתי צריכה לעשות הפסקות. הן גם לא מונעות לגמרי רעשים של המטוס או רעשי רקע.

בטיסה האחרונה הארוכה שלי רכשתי אוזניות גדולות איכותיות של SONY בקונקשן בפריז.

הן עלו לי כ-30 דולר, אבל יש להן אוזניה מרופדת ונעימה, יכולת סינון רעשים מרשימה וזו היתה פשוט איכות חיים לטוס איתן בטיסות מאז.

אם היה לי שכל הייתי קונה מראש בארץ, אבל יצאתי עם מחיר די טוב למוצר איכותי.

ההמלצה שלי-  תדאגו לקנות לפחות זוג אוזניות נוסף שיהיה לכם ספייר. במיוחד עם ילדים!

בחלק מהמטוסים מחלקים לכם אוזניות לטיסה, אבל רובן אוזניות באיכות גרועה ויש שטוענים שצוות המטוס ממחזר את האוזניות לאריזה מחדש, ופשוט מעבירים אותן בין הלקוחות. אני מעדיפה להגיע עם אוזניות משלי.

מעבר לכך, בטיולים בחו”ל, לאזניות יש לפעמים נטיה ללכת לאיבוד, להקרע או להפסיק לעבוד. אם נתקעתם בשדה התעופה הן יעלו לכם די הרבה, ולכן עדיף להצטייד מראש בעוד זוג אוזניות או שניים שיהיו בתיק, גם אם זה אוזניות פשוטות ב-10 ש”ח שאפשר לקנות בסופר.


ביגוד לטיסה – מה ללבוש לטיסה ארוכה

בנושא של ביגוד לטיסה, מומלץ לבחור בבגדים ארוכים, חמים ונוחים.

בדרך כלל לאחר ההמראה הטמפרטורה במטוס יורדת, ובמיוחד בטיסות טראנס אטלנטיות מאוד קר בלילה.

אני דואגת תמיד להביא איתי שאל פשמינה מחמם בתיק, כי השמיכות של חברות התעופה לא תמיד נקיות והן רק ארוזות מחדש.

מומלץ להתלבש בשכבות – גופיה דקה למטה, חולצה ארוכה דקה, סריג (אם אתם סובלים מקור) וג’קט פליז.

מבחינת מכנס – מכנס לייקרה קצת עבה, או ג’ינס אלאסטי, כל מכנס שיהיה לכם נוח לישון איתו.

המנעו מחצאיות, מכנסיים בהירים, בדים דקים מדי, שמלות קצרות.

לנשים – חזיות – בחלק מנמלי התעופה הברזלים של החזיה עשויים לצפצף, וגם במקרה של טיסות ארוכות, אני מעדיפה לטוס עם חזיות ללא ברזלים, זה הופך את הטיסה להרבה יותר נעימה ונוחה, עם פחות לחץ על הגוף.

טיסות ארוכות – מומלץ ללבוש תחתוני כותנה נוחים ולדאוג לתחתוניות להחלפה בזמן הטיסה.


איפור וטיפוח בטיסה

אני נוהגת להתאפר קל עם קרם לחות לקראת טיסות ארוכות ולעשות פן ואז השיער נשאר במצב טוב יותר לאורך כל הטיסה , גם לאחר 10-20 שעות.

אני לוקחת איתי בתיק כלי איפור ומגבונים. כשעה לפני הנחיתה ביעד הסופי אחרי שהעור יבש והגוף עייף, אני נכנסת לשירותים עם בגדים להחלפה, מנקה את עצמי קצת, מתרעננת, מחליפה חולצה, שוטפת פנים, מצחצחת שיניים, מתאפרת, ותוך כמה דקות אני מרגישה כמו חדשה, גם אם לא ישנתי טוב במיוחד.

בטיסות הראשונות הייתי מתאפרת רגיל, ואחר כך עם העייפות והשעות הארוכות האיפור היה נמרח, ואז הייתי נראית ומרגישה רע.


נעליים לטיסה – מה לנעול לטיסה ?

נוחות, נוחות, נוחות!

במיוחד אם יש לכם קונקשן בחו”ל, דאגו להגיע עם נעליים שטוחות ונוחות, ועדיף עם נעלי ספורט או סניקרס שטוחות. כבר יצא לי ללכת למרחקים של 2-4 ק”מ בשדות תעופה גדולים בקונקשן ועוד קילומטר – שניים פה בארץ, ותאמינו לי שלא תרצו לעשות את המרחק הזה עם נעל לא נוחה או עקבים דקים וגבוהים.

אם אתן ממש מתעקשות לצאת מהשדה על עקבים או נעליים חגיגיות – שימו אותן בתיק או במזוודה ונעלו אותן אחרי ההגעה ליעד שלכם.

השתדלו להמנע מסנדלים או נעלים פתוחות מאחר ובטיסה קר מאוד, וכך גם בנמלי התעופה.


התנהלות בטיסה ובשדה התעופה

לפני היציאה מהבית, עשו וידוא חוזר לכך שהדרכון שלכם בתוקף, ומומלץ לקחת תיק פאוץ’ קטן או תיק צד שיהיה עליכם בכל ההליכה בשדה התעופה, עם הדרכון וארנק זמינים עליכם במקום לפתוח ולסגור את התיק כל פעם.

עם ההגעה לטיסה – כפי שצוין בתחילת המאמר – מומלץ לארגן לכם את הפינה שלכם שתלווה אתכם למשך השעות הקרובות. הנה ההמלצות שלי:

  •  בקבוק מים -דאגו למלא בקבוק מים ולשים אותו בגב המושב שלפניכם.
  • מומלץ לשים לילדים איזשהו צמיד עם שם וטלפון שלכם למקרה שהוא ילך לאיבוד. כמובן להשגיח עליהם כל הזמן!
  • אם יש לכם ילדים עם ADHD – היפרים או עם הפרעת קשב – תנו להם ריטלין ותעשו לעצמכם ולהם חיים קלים.
  • הוציאו את כיסוי העיניים והכרית לצוואר מהתיק והניחו אותם בכיס בגב המושב שלפניכם. במידה והוא קטן, תוכלו להשאיר את הכרית מתחת למושב שלכם.
  • בטיסות ארוכות – מומלץ להניח את הכרית שעל גבי המושב, בגב התחתון שלכם כדי שתהיה לכם תמיכה נוחה לאורך הטיסה.
  • סדרו לכם צעיף ואת הבגדים שתצטרכו לטיסה, על גבי המושב שלכם.
  • מקמו את הפלאפון שלכם עם כבל לטעינה בתוך כיס גב המושב שלפניכם.
  • מומלץ לארגן את החטיפים והאוכל שהבאתם לטיסה בשקית קטנה בתוך התיק, וכשמגיעים למטוס, להוציא אותה מהתיק ולהניח אותה מתחת למושב כדי שהאוכל יהיה לכם נגיש ולא תצטרכו להפריע לאף אחד מהשכנים למושב שלכם.

לפני תחילת הטיסה – דאגו להתרוקן בשירותים.

אחרי תחילת הטיסה, בדרך כלל עד שעה מתחילת הטיסה תתקיים חלוקת מזון ושתיה על ידי הדיילות, למעט טיסות לואו קוסט קצרות. מומלץ לחכות לאחר האוכל כדי לישון.

אחרי שאכלתם, אני ממליצה לראות קצת טלויזיה בטיסה ארוכה כדי להתעייף, ואז לנסות לישון קצת.

לפני שאתם הולכים לישון, תעשו סיבוב של 5 דקות במטוס עם מתיחות כדי להזיז קצת את השרירים ואת זרימת הדם שלכם.

נסו לישון כמה שיותר, נצלו את הזמן למנוחה.

תוכלו לראות סרטים, לקרוא, או לעשות כל דבר אחר. אני מנסה לישון כמה שיותר, זה גורם לטיסה לעבור יותר מהר.

חשוב לשתות כל שעה כוס מים או שתיים, כמה שיותר, כדי לשמור על הגוף שלא יתייבש, ואז גם תרגישו טוב יותר ופחות עייפים לאחר הטיסה.

אחרי שנחתתם ביעד הסופי שלכם, מומלץ לקנות משקה עם אלקטרוליטים וויטמינים, שיעזרו לגוף להתאזן מהטיסה במהירות ולשפר את הג’ט לג.


ג’ט לג בטיסות ארוכות – איך למנוע ג’ט לג – טיפים לג’ט לג

כאשר אתם טסים למדינה עם הפרש שעות של למעלה מ-5-6 שעות ליותר מיומיים שלושה, מומלץ להתארגן לכך מראש.

ביום יומיים שלפני הטיסה, תנסו להתארגן על השעות של המקום שאליו אתם הולכים – כלומר לנסות לקום מוקדם יותר, לישון מוקדם יותר, לאכול ארוחת בוקר או צהרים בשעות של הזמן המקומי ביעד.

נסו למשוך את השינה ביום הטיסה ולהתאים אותה לשעת הלילה של המקום שבו אתם הולכים להיות, גם אם זה אומר למשוך את העייפות ל-24 שעות, ואז יהיה לכם קל יותר לישון בשעות הלילה המקומיות כשתהיו עייפים. תוך יום- יומיים הגוף אמור להתאזן.

ביום הראשון השתדלו לא לקבוע תכניות אינטנסיביות מדי כי אתם תהיו עייפים אחרי הטיסה ואחרי הג’ט לג.

תנסו לתת לגוף לנוח בלילה לפי השעה המקומית, בשאיפה שבבוקר תהיו יחסית מסונכרנים.

כדי להרגיל את הגוף לשעון ההפוך, השתדלו במהלך היום ביעד להיות בשמש קצת, כדי שהגוף יתבלבל ויפרש את הזמן כיום ולא כלילה.

יתכן וכל זה לא יעבוד ותמצאו את עצמכם גם אחרי כמה ימים עם נפילות עייפות בשעות הלילה שלנו, שיהיו אחר הצהריים בחו”ל, אבל תוך כמה ימים זה יסתדר.


תרופות לטיסה לחו”ל

כפי שכבר הבנתם – אני מהחרדתיים.

אני מעדיפה שיהיה לי את הכל צמוד אלי, כי אף פעם אי אפשר לדעת מה יקרה מתי ואיפה ואני מרגישה יותר בטוחה כשאני בשליטה.

יש מדינות שבהן לא תוכלו לקנות כלום בבית מרקחת ללא מרשם רופא ובשביל לקבל מרשם תצטרכו לראות רופא באופן פרטי שיכול לעלות עשרות או מאות דולרים. לכן, עדיף שתביאו אתכם תרופות שאתם מכירים והגוף שלכם רגיל אליהן בבית.

אתם לא רוצים להסתכן בכך שתגיעו לרופא עם אנגלית גרועה שלא יבין אתכם, ויתן לכם אבחנה שגויה ותרופה שגויה, או להיות בשטח או בטבע בלי בית מרקחת נגיש.

הנה רשימה של התרופות שאני לוקחת איתי כל פעם לטיסות בחו”ל:

  • נורופן או איבופרופן – חבילה – יעיל גם במקרה של דלקת, חום, כאבים
  • שפתון – לטיסה, לחות לשפתיים שמתייבשות.
  • כדורי מציצה לגרון – סטרפסילס
  • כדורים נגד אלרגיה – אנטי היסטזין
  • כדורי מגנזיום – לאיזון קל מהיר יותר של הגוף אחרי הטיסה
  • כדורי אנטיביוטיקה
  • ג’ל ציטרונלה של לייף – ג’ל על בסיס טבעי להרחקת יתושים וחרקים (להשיג בסופר-פארם)
  • ערכת עזרה ראשונה קטנה שכוללת : 3 פדים של גזה, 3 פלסטרים גדולים, 3 פלסטרים קטנים, נייר טייפ דביק רפואי
  • במידה ואתם נוסעים לאזור עם יערות ויתושים כמו למזרח או דרום אמריקה – מומלץ לקחת גם פניסטיל ג’ל להרגעת האזור.
  • במידה ואתם סובלים מקיבה רגישה – כדורים למניעת שלשול.
  • עט
  • תחבושות\ פדים למקרה של מחזור צפוי
  • דאודורנט סטיק
  • משחת שיניים
  • מברשת שיניים

כן, אני יודעת, הרשימה הזו ארוכה ביותר, אבל תקראו אותה, תפנימו, אני כותבת מניסיון של 3 טיסות לדרום אמריקה בחצי שנה האחרונה, ובטיסה השלישית עם יישום ההמלצות שכתבתי, הטיסה עברה לי הרבה יותר בקלות, בכיף וברוגע.

עדיין לא טסתי עם הילדים שלי למרחקים ארוכים, אבל אני מניחה שזה גם יקרה בקרוב וכשזה יקרה, אני אגיע מוכנה.

מוזמנים לשתף, לשמור וליישם, ואם יש לכם טיפים נוספים, אתם מוזמנים לכתוב לנו אותם בתגובות!

תוכלו למצוא כאן מדריך לחופשה בחו”ל עם ילדים עם עוד טיפים לטיול עצמו..

Booking.com

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *