טיסה בהריון - האם אפשר לטוס בהריון?
הריון זה לא מחלה, הריון זה מצב זמני משמח שבמקרה של טיסה לחול, חלות עליו הגבלות מסויימות.
מליוני נשים הרות טסות מדי שנה – בין אם טיסות קצרות או טיסות טראנסאטלנטיות, כך שהטיסות כיום הן די בטוחות וכל עוד תצמדי למספר כללי בטיחות, הטיסה אמורה לעבור בשלום וכך גם ההריון שלך.
רגע לפני שאת מתכננת את החופשה הבאה שלך, אם את בהריון, יש כמה דברים שחשוב שתדעי על טיסות בהריון.
במאמר הבא נסקר את הנושאים הבאים :
- ביטוח נסיעות לחול בהריון
- טיסה בהריון עד איזה שבוע
- לאן מותר לטוס בהריון – או לאן לא כדאי לטוס בהריון
- טיפים לטיסה בהריון
ביטוח נסיעות לחול בהריון
- אז נכון שביטוח נסיעות לחול זה אחד הדברים שסוגרים אחרי שמזמינים חופשה לחול, אבל במקרה של הריון – יש לעשות קודם כל בירור שאת אכן עומדת בקריטריונים של חברות הביטוח לטיסה בהריון.
הריון הוא מצב רפואי שבמקרים מסוימים הופך להיות רגיש יותר, ובתנאי טיסה – שינויים בלחץ אויר, ישיבה למשך שעות ארוכות, תשישות וחשש להתייבשות, וכאשר יש היסטוריה רפואית מסוימת, לא כל חברת ביטוח תסכים לבטח אותך.
מקרים בהם חברות הביטוח לרוב לא מאשרות ביטוח נסיעות בחול בהריון הם מקרים של הריון בסיכון או היסטוריה של הריון בסיכון.
מה ההגדרה של הריון בסיכון מבחינת חברות ביטוח?
- הריון מרובה עוברים
- הריון לאחר הפריה
- הריון לאחר ניתוח קיסרי (במקרים מסוימים)
- הריון אחרי הריון שהסתיים ברעלת הריון
- צירים מוקדמים
- דינמיקה צווארית
- סיבוכי הריון כאלה ואחרים, גם בתחילת הריון
- היסטוריה של הפלות בהריונות קודמים
ברוב המקרים הנציגים הטלפונים של חברות הביטוח יאמרו לכם שאין בעיה ושיש אישור לביטוח, אבל במידה ואתן עומדות תחת אחד הקריטריונים הנל, מומלץ לבקש אישור של מנהל חיתום – שאין מניעה לבטח אתכם.
במקרה שלי בשבוע 7 בהריון תאומים עם היסטוריה של רעלת בהריון קודם ניסיתי לקבל אישור לטיסה ליוון, בסך הכל ראו דופק והכל היה תקין אבל אף חברת ביטוח לא הסכימה לבטח אותי.
ביטוח נסיעות לחול בהריון – עדיף תמיד דרך קופת החולים!
גם אם קופת החולים תציע ביטוח נסיעות קצת יותר יקר, חשוב להוסיף סעיף של החמרה של מצב קיים + הטסה רפואית לארץ.
במידה ותבוטחו מול קופת החולים שלכן, יהיה לחברת הביטוח את כל המידע הרפואי כך שתוכלו לקבל שירות מהיר יותר במקרה של תביעה רפואית אם חלילה יקרה משהו במהלך הטיול לחול.
חשוב מאוד לא להסתיר שום דבר בהיסטוריה הרפואית שלכם או לגבי הריונות קודמים, גם כאלה שלא התפתחו.
מומלץ לא להזמין טיסה לחול עד שלא בררתם בוודאות את נושא הביטוח הרפואי לחול!
מומלץ להוסיף סעיף של ביטול\ קיצור נסיעה מסיבה רפואית ולעשות גם ביטוח של טריפ גרנטי שיפצה אותך במידה ולא תרגישי טוב אך לא תאושפזי.

טיסה בהריון עד איזה שבוע
כפי שציינו בתחילת המאמר – הריון הוא לא מחלה אבל הוא כן מצב רפואי המחייב התייחסות.
מרבית חברות התעופה יעדיפו שלא להתעסק עם נוסעות בהריון מתקדם מחשש ללידה מוקדמת על הטיסה שעלולה לגרום לאופרציות מורכבות ועלויות לחברת התעופה.
יש חברות תעופה שמגבילות את שבוע הטיסה עד ל-30, ויש שעד שבוע 36.
במקרים חריגים יאשרו גם טיסה בשבוע מתקדם יותר, אך הסבירות ללידה החל משבוע 36 היא גבוהה ביותר.
במידה והטיסה מתוכננת בסביבות שבוע 30 ואילך, רצוי לקבל אישור בכתב מחברת התעופה שלא תהיה להם בעיה להטיס אותך וזאת במידה ויש לך גם אישור רפואי על תקינות מצב ההריון.
במידה ויש לך בטן גדולה במיוחד ואת בשבוע 20 פלוס, נציגי חברת התעופה עשויים להחליט שלא להטיס אותך או אם את בהריון מרובה עוברים, מחשש לבריאותך במהלך הטיסה.
חשוב להגיע עם אישור רפואי באנגלית על שבוע ההריון, מדדי העובר ותקינות ההריון עם צילומים מבדיקת אולטראסאונד שבוצעה באותו השבוע. במידה וצוות חברת התעופה חושד או מודאג, הם יכולים לדרוש ממך לגשת לבדיקה רפואית על חשבונך לפני הטיסה – מה שברוב המקרים עלול לגרום לך לפספס אותה.
לאן מותר לטוס בהריון - או לאן לא כדאי לטוס בהריון

כאשר בוחרים יעד לטיסה בהריון במידה ובא לך על איזה סופשבוע בקטנה לנקות את הראש, מומלץ ללכת על יעד שהוא לא רחוק מדי ועדיף למדינה מתורבתת עם שירותים רפואיים נוחים ומתקדמים איפשהו באירופה.
תקופת הריון אינה הזמן המתאים לטיסה לתאילנד או להודו, או לטיול תרמילאים בדרום אמריקה, גם אם את בכושר מעולה ומרגישה מצוין בהריון.
נשים רבות אינן מודעות לעובדה כי המצב הגופני בהריון יכול להשתנות ברגע, בגלל מגוון סיבות.
גם הטיסה עצמה היא מעייפת עבור הגוף עם שינויים בלחץ האויר וכל הטרטור של ההליכה בשדה התעופה, העמידה בתורים, ובמיוחד בהריון מתקדם זה לא פשוט וחשוב לזכור שהגוף שלך מתחזק שתי מערכות חיים ולכן מגיב אחרת.
מאמץ יתר יכול לגרום לצירים מוקדמים או לחצים בבטן שעלולים להוביל לדינמיקה צווארית או דימומים כתוצאה ממאמץ על שרירי הרחם, וזה לא מצב שאת רוצה שיקרה בזמן נסיעה לחול.
לכן, תכננו מסלול רגוע, לא יותר מ-2-4 קילומטרים של הליכה איטית ביום, בלי יותר מדי מאמץ ועם עצירות למנוחה.
מומלץ לתכנן מראש אטרקציות או פעילויות חליפיות למקרה שלא תחושי בטוב.
כמו כן, בעת תכנון החופשה, כדאי לבחור מלון במיקום שקרוב לבית חולים ולברר מראש לאן את פונה במקרה שיש בעיה רפואית כלשהי. עדיף להיות בטוחים ורגועים מאשר להתחיל להתברבר ברגע האמת ולבזבז זמן יקר וכסף.
ביעדים אקזוטיים כמו תאילנד, זנזיבר וכו’, יש הרבה יתושים, מחלות ותנאי הגיינה לא נאותים שעלולים לסכן אותך ואת הבריאות שלך. חשוב לא להקל ראש גם אם ההריון שלך תקין לחלוטין.
טיפים לטיסה בהריון

טיסה בהריון אינה מסוכנת אבל יש כמה דברים שתוכלי לעשות כדי להקל על עצמך במהלך הטיסה :
- המנעי מנשיאת תיקים כבדים או הרמה של מזוודות כבדות. אל תתביישי לבקש עזרה מאנשים והשתמשי במזוודת טרולי כדי לא לייצר לחץ מיותר על שרירי צוואר הרחם ולהוביל חלילה לפעילות רחמית.
- במידה ואת נתקלת בתורים ארוכים בשדה או באטרקציות מקומיות , פני לאחראי ובקשי לאפשר לך לשבת עד הגיע תורך או בדקי האם ישנן הקלות בתור לנשים בהריון (כמו לנכים)
- חשוב לשתות הרבה מים , לפחות 4-5 ליטר ביום, גם ובמיוחד לפני הטיסה ובמהלכה, שכן האויר היבש במטוס גורם להתייבשות של הגוף, והתייבשות גורמת לצירים.
- הקפידי לאכול נכון ולשמור על רמות מאוזנות של סוכר בטיסה ולאחריה.
- מומלץ לגרוב גרבי לחץ לטיסה שימנעו היווצרות של קרישי דם ברגלים וימנעו התנפחות של כפות הרגליים כך שאחרי הטיסה ובמהלכה תרגישי טוב.
- לבשי בגדים נוחים -זכרי שבמהלך טיסה הגוף מתרחב בגלל השינויים בלחץ האויר, כך שלא כדאי ללבוש בגדים צמודים מדי, או עם גומי מציק או לוחץ בבטן. מומלץ לנעול נעלי ספורט נוחות לטיסה ולהתנהלות בשדה התעופה אחרת את תסבלי מכאבי גב.
- טיפות מי סיילין – טיפות מי מלח לטיסה – תוכלי לקנות אמפולות של מי מלח (סיילין) ולטפטף אחת לחצי שעה כמה טיפות לאף כדי להרטיב את כל האזור ולשמור על לחות של כלי הדם. אחרת את עלולה לסבול מיובש וגודש באף שיקשו על הנשימה שלך ביומיים שלושה הראשונים של הטיול.
- בחרי מושב במעבר – גם אם נורא בא לך לראות את הנוף, זכרי שאת בהריון ושאת צריכה לשתות הרבה – מה שיוביל גם למתן שתן לעיתים תכופות, ואת לא רוצה להיות מטרד לשכנים שלך לטיסה. כך תוכלי לקום מתי שנוח לך.
- זכרי לקום אחת לחצי שעה – שעה – לעשות מתיחות, סיבוב במטוס, להניע את הגוף, הידיים והרגליים כדי למנוע היווצרות של קרישי דם.
- דאגי לכריך בריא איתך בתיק, או חטיפי בריאות, או פירות לזמן הטיסה. אל תסתמכי על האוכל שיוגש בטיסה כי בהריון יש לפעמים חשקים או התקפי רעב פתאומיים. אז לפחות תהיי מצוידת.
- הצטיידי מראש במיימיה או בקבוק ריק גדול. תוכלי לבקש מהדיילות למלא אותו במים, יעזרו לך בשמחה.
- במידה ואת נוטלת תרופות כלשהן – הצטיידי במרשם ובכמות שמספיקה לשבוע נוסף על כל מקרה שלא יהיה.
- קחי איתך גם תרופות יומיומיות – אקמול \ סטרפסילס או כל תרופה אחרת
- מומלץ לסחוב איתך בסמוך לדרכון ובעוד מקום נוסף במזוודה את האישור הרפואי על תקינות ההריון יחד עם צילום דרכון ועותק נוסף למקרה ואחד התיקים יאבד.
