דברים שחשוב לבדוק לפני שמתקשרים להזמין חופשה מסוכן נסיעות
רגע לפני שתזמינו את החופשה הבאה שלכם...
שמי חלי ואני עובדת כסוכנת נסיעות בחברת תיירות.
יש לי לא מעט שנות נסיון כסוכנת נסיעות, טיילתי קצת בעולם ויש לי ידע מקצועי רב שעוזר לי בעבודה שלי מול לקוחות – ידע מקצועי בשילוב עם שירותיות.
כל אלו מאפשרים לי לתת ללקוחות שלי שירות ברמה גבוהה ביותר ואת היכולת לאתר עבורם את הדילים הכי טובים שיש בהתאם לצרכים שלהם והלקוחות שלי מרוצים מאוד וחוזרים ומפנים עוד לקוחות.. אז אני יודעת שאני עושה כנראה דבר או שניים בסדר.
עם זאת, אני מוצאת את עצמי בימים האחרונים מבזבזת שעות בשיחות עם אנשים לא רציניים שמתקשרים כדי לבזבז את הזמן שלי ושלהם.
אני מוצאת את הצורך להעלות את הפוסט האישי הזה בטון שאולי ירגיש קצת ביקורתי לאנשים מסוימים, אבל אני בטוחה שמרבית סוכני הנסיעות בארץ יסכימו איתי ושהם גם עוברים את אותן החוויות והגיע הזמן שמישהו ישים את הדברים על השולחן.
אז אם תוכלו להקדיש כמה דקות, אנחנו נודה לכם מקרב לב!
אז רגע לפני שאתם מתקשרים לסוכנות נסיעות בשביל להזמין חופשה, הנה כמה דברים שכדאי שתשימו לב אליהם ותשאלו את עצמכם :
1. האם אני מתקשר כדי להזמין או שסתם ראיתי פרסומת ליעד שנראה מגניב במחיר טוב אבל אני יודע שאין מצב שאני נוסע בתקופה הקרובה או מזמין את החופשה הזו ומשעמם לי אז אני אתקשר לבקש פרטים ולבזבז זמן לסוכן שמדבר איתי כשבינתיים הוא יכל לתת שירות ללקוח אחר שכנראה יותר רציני ממני..
2.האם אני מתקשר כדי לקבל מחירים לדילים שאחר כך אחפש אותם לבד בשביל לחסוך עוד 10-20 דולר ולהזמין בסופו של דבר לבד באינטרנט בלי לקבל שירות לקוחות מיידי וזמין ואחרי שבזבזתי את זמנו היקר של סוכן הנסיעות שהיה אדיב והשקיע בין בין חצי שעה לשעה (ואפילו יותר לפעמים) בשביל לתת לי הצעה מאוד אטרקטיבית ואחרי שמצאתי מה שחיפשתי , אחפש שוב באינטרנט כדי לחסוך עוד כמה גרושים בלי שום הערכה לזמן, להשקעה ולמאמצים של הסוכן המקצועי?
אני הכי “אוהבת” את אלו שמתכננים טיול, מבקשים מידע, מבקשים שאבנה להם מסלול,
או אבדוק להם מספר יעדים בהתאם לתקציב לא ריאלי,
אני משקיעה בהם זמן רב ואז הם “נעלמים” כדי להזמין באינטרנט לבד על סמך ההמלצות שלי
ואני מתקשה להבין את הסוציומטיות והחוצפה שיש לאנשים לשגע את הסוכן עם מליון שאלות וטלפונים
ואז להזמין לבד כדי לחסוך עוד כמה גרושים..
כאילו אם תכננת להזמין לבד, תזמין לבד!
ומצד שני, יש את אלו שמכבדים ויזמינו דרכי כי הם מעריכים את השירות והיחס שקיבלו. והם גם יחזרו וימליצו לחברים שלהם..
אותם אני כן רוצה כלקוחות ויש לי לא מעט מהממים כאלה!
לא מעונינים להזמין דרך סוכן נסיעות? תחפשו באינטרנט ותזמינו, אל תבזבזו לנו את הזמן!
3. האם אני מבין שכשאני מזמין חופשה בסוכנות נסיעות, ב-50% מהמקרים ייתכן והיא תעלה כמה גרושים יותר מאשר הזמנה עצמאית באינטרנט, למרות שבמקרים מסוימים – סוכן מיומן ידע לתת לכם דילים ממש משתלמים במחירים שלא תמצאו לבד.. במיוחד כשמדובר בטיסות ארוכות.
כמו כן, ברוב המקרים סוכנויות נסיעות יוכלו לתת לכם מחירים זולים יותר על המלונות, גם אם טריבאגו ובוקינג מתיימרים להיות הכי זולים..
4. האם אני מתקשר כדי להזמין דילים לחגים\ חופשות מוסדות הלימוד?
אם כן, אני צריך להיות מודע שאין מציאות לחג, ואין טעם להטריד את הסוכן בחיפושים אחרי דילים ב-200-300$ לאדם כולל טיסה ומלון כוכבים הכל כלול ומזוודות..
בתקופות חגים וחופש, כחודש לפני המועד, המחירים ממריאים למעלה כי רוב הישראלים למדו להזמין חופשות כמה חודשים מראש, ומחיר טיסה ממוצע מתחיל בסביבות 400-500$ לאדם בלי מזוודות כמעט לכל היעדים באירופה, אז אם חיכיתם לרגע האחרון – תתכוננו לשלם סכום ממוצע של 700-1000$ לאדם לחבילה, תלוי ביעד.
ואלא אם כן ראיתם דיל ספציפי על תאריכי החג או התאריכים שאתם רוצים ואם אתם לא מתכוונים להוציא סכום כזה – תחסכו לנו ולכם את השיחה..
זה שראיתם שחברה מסוימת מפרסמת דילים לחורף לאירופה ב-1200 ש”ח לאדם, לא אומר שהדילים הללו קיימים בחגים. קצת הגיון!
5. אפרופו מזוודות – כיום לצערנו הגענו למצב שבו מרבית חברות התעופה מציגות מחירים שאינם כוללים מזוודות, כאשר עלות ממוצעת של מזוודה היא כ-100$ למזוודה גדולה של 20 קילו.
אם אתם זוג שנוסע ל-3-4 ימים, יש לכם ברוב המקרים מזוודת טרולי או תיק גב עד 8 קילו (למעט וויזאייר שאז זה רק תיק גב), ומומלץ לקחת רק מזוודה אחת של 20 קילו ולחסוך עוד 100 דולר למזוודה נוספת. חברים, פרופורציות.. אפשר תמיד לקחת תיק גדול מקופל במזוודה ובמידת הצורך להוסיף תשלום על תיק נוסף בצ’ק אין בחזור ולחסוך כמה עשרות דולרים נוספים. את השמפו, המרכך והסבון – תקנו בכל סופר מקומי בדולר, חבל על המקום והכסף..
6.אתם רוצים לחסוך בעלויות של החופשה הבאה? תתגמשו והזמינו מראש. בתאריך, בשעה – ברוב המקרים תגלו שעדיף לכם לטוס לילה קודם בשעה מאוחרת, או לחזור בבוקר מוקדם יום אחרי ולקחת לילה נוסף במלון ואז זה יעלה לכם פחות ברוב המקרים.
אין מה לעשות – הטיסות הטובות – יציאה בבוקר, חזרה בערב – נחטפות ראשונות ונהיות יקרות ככל שהזמן עובר ומועד הטיסה מתקרב.
7. מצאתם דיל טוב? תזמינו! אל תתחילו להציק למלא סוכני נסיעות כדי להשוות ולהוריד עוד דולר או שניים. קיבלתם יחס אישי ונעים מהסוכן שמשוחח איתכם וקיבלתם השתדלות? תסגרו איתו. תכבדו את הזמן והמאמץ שהוא השקיע בכם.
8. לפני שאתם מתקשרים לסוכנות נסיעות, תעשו רגע סיבוב קל באינטרנט, כנסו לאתר או שניים, תראו את הסדר גודל עלויות ליעד ולתאריכים שאתם רוצים, ואז תתקשרו לברר. אם מצאתם דילים ליעד ולתאריך שאתם רוצים במחיר ממוצע של 800$, אל תצפו שפתאום תקבלו הצעה של 300 או 400$.
המחירים לא שונים בהרבה מסוכנות לסוכנות ואם משהו זול באופן חריג, זה עשוי להיות חשוד וכדאי לבדוק שיש זמינות לטיסה ולמלון.
9. זמינות לחדרים ולטיסות – אם נאמר לכם באתר כלשהו או מול סוכן שהחדרים לא באישור או הטיסות לא באישור- במידה ומדובר בתקופת חג או חופש – רוב הסיכויים שהם לא יקבלו אישור, במיוחד ברגע האחרון.
לגבי טיסות זולות באינטרנט – תוודאו שהמחירים רלוונטים. יצא לי לא מעט פעמים לשוחח עם לקוחות שאמרו לי שהם רואים בסקיי סקאנר טיסות בהפרש משמעותי כלפי מטה, כשברור לי שהמחיר לא מעודכן ואחרי ויכוחים הם נכנסים , מנסים להזמין והופס, רגע לפני התשלום המחיר קופץ.. (קורה בעיקר באתרים של חו”ל דוגמת GOTOGATE ושות’).
10. תהיו סגורים על עצמכם כשאתם מתקשרים לסוכן נסיעות – אני הכי “אוהבת” את אלו שמתקשרים ואומרים לי – תני לי את הדילים הכי זולים שלכם, ביעד הכי זול , מתי שהכי זול וכו’.. לסוכן נסיעות יש טיסות לכל יעד בכל תאריך במערכת ויצירת הצלבות כדי למצוא לכם את הדיל הכי זול בחודש דצמבר למשל, לוקחת זמן.
אז תסגרו לפני כן על יעד, ועל תאריכים עם התגמשות במידת האפשר של 2-3 ימים קדימה או אחורה, תעשו בדיקה ראשונית באינטרנט ורק אז תזמינו.
11. אם קיבלתם דיל טוב מסוכן, אל תצפו שהוא יהיה בתוקף כמה שעות\ימים אחרי. מחירי הטיסות כל הזמן עולים במיוחד בטיסות סדירות, גם 3-4 חודשים קדימה! כל עוד לא כרטסתם, אל תצפו שהמחיר או המלון ישאר
. מי שמחכה, משלם ב-99% מהמקרים יותר. הרבה יותר!
ועוד משהו, אחרי שקיבלתם הצעה מעולה, אל תשגעו את הסוכן עם עוד 5 יעדים שונים.. זה הכי מתסכל כשלקוח מתקשר אליך 10 פעמים ביום, מקבל הצעות, סבלנות, חיוך ודילים מעולים ובסופו של דבר נעלם ואחרי יום כשאת פונה אליו, מודיע לך שסגר ב-20 דולר פחות במקום אחר.
ובמידה והחלטתם לבדוק ומצאתם דיל זול יותר במקום אחר, דברו עם הסוכן, לפעמים אפשר לנסות להוציא הנחה נוספת מהספק כדי להשוות מחיר ללקוח. תכבדו את המאמץ וההשקעה שהסוכן השקיע בכם.
12. דילים בדקה ה-90 – דילים ברגע האחרון – פעם, לפני שנתיים שלוש, לפני שהיה את עניין טיסות הלואו קוסט ולפני שמחירי הטיסות ירדו משמעותית, זה היה שכיח למצוא טיסות זולות ברגע האחרון.
עם זאת, בשנים האחרונות המצב על פני השטח השתנה. במקום לטוס אחת לשנתיים – שלוש, מרבית הישראלים טסים לחול פעמיים שלוש בשנה, כי המחירים יותר זולים, מה שאומר שיש ביקוש גבוה יותר לטיסות כשרוב הנוסעים מזמינים כמה חודשים מראש. מה שאומר, שבדרך כלל הטיסות בתפוסות מאוד גבוהות וטיסות סדירות לא מורידות מחירים. לפעמים תוכלו לראות ירידות מחירים של טיסות שכר, אבל גם כשמורידים מחיר, זה לא לרמות של 200-300 דולר לאדם לדיל, גם לא בחורף, אז אל תשגעו את הסוכנים ותהיו ריאלים. אם לא מצאתם את זה באינטרנט, כנראה שאין…

זמן שווה כסף.
כשאתם מתקשרים לסוכן נסיעות – אתם חוסכים זמן.
סוכן נסיעות מיומן ימצא תוך דקות ספורות את הדילים הכי טובים שלכם יקח שעות לחפש, הוא ימליץ לכם על מלונות כי הוא כבר קרא את הביקורות ויש לו פידבקים מלקוחות. אז בואו נאמר שסוכן נסיעות מקצועי יכול לחסוך לכם 3-4 שעות של עבודה באיתור החופשה הכי משתלמת עבורכם.
לא מגיע לו תשלום על הזמן הזה ? (ובינינו, אחוזי הרווחיות ממש נמוכים בענף כיום עם כל התחרות אז אולי יצאו לו כמה שקלים מהעסקה שלכם)
להזמין חופשה מול סוכן נסיעות או להזמין באינטרנט?
נכון שבחלק גדול מהמקרים הזמנה עצמאית תעלה לכם פחות אבל יש כל מיני מקרים כמו כתיבה לא נכונה של השם,
בעיות מול חברת התעופה, בקשות לשינויים, עדכונים או שהפרטים לא ברורים לכם ואין לכם עם מי לדבר .
כאשר אתם מזמינים מסוכן נסיעות, יש מי שדואג לכם, יש מי שמטפל בכם וזמין עבורכם עד שתחזרו מחול גם בלילה במקרים דחופים.
היחס הוא אישי ולזה אין מחיר.
במיוחד אם אתם לא דוברים אנגלית שוטפת.
כבר היו לי מקרים של לקוחות שהגיעו למלון וקיבלו חדר קטן ועלוב שונה משמעותית מהחדר שמוצג באתר המלון,
לקוחות שביקשו לחייב אותם על מקרר או כספת מבלי ליידע מראש או כל מיני בעיות שעלולות לצוץ בזמן חופשה.
התקשרנו למלון, דיברנו עם ההנהלה ומי שצריך וטיפלנו במהירות בדברים לשביעות הרצון של הלקוח.
כאשר סוכן נסיעות משוחח עם מנהל מלון או מנהל שירות לקוחות בצורה נעימה, מקצועית ודיפלומטית,
בדרך כלל התוצאה תהיה יותר אפקטיבית משיח עצבני וזועם של לקוח כועס (ובמקרים רבים בצדק) אבל שוב, אתם לא לבד.
אנחנו דואגים לכם לכל מה שצריך.
כמו כן – הזמנת מלונות – סוכן מקצועי ומיומן כבר יודע לזהות מתוך האתרים של המלונות והאתרים של הזמנת המלונות איזה מלונות כדאי לקחת ואיזה לא,
איזה תמונות הן מטעות בנוגע לגודל החדר ומה הדירוג האמיתי של המלון,
מתוך מערכות עם דירוג פנימי של סוכנים שהן הרבה יותר ריאליות ואובייקטיביות מאתרים כמו בוקינג למשל ששם במקרים רבים הדירוג לא מדויק.
במיוחד במלונות באירופה – הרמה נמוכה, החדרים קטנים, יש בעיית פשפשי מיטה במלונות רבים,
או שפע בעיות אחרות שהגולש הרגיל באינטרנט לא בהכרח מודע להן וסוכן נסיעות מקצועי כבר מכיר,
בדק וחקר וידע להמליץ על המלון שמתאים לכם ולחסוך לכם בעצם זמן, כסף ומפח נפש.
אישור הזמנה באינטרנט למלון או טיסה – כאשר אתם מזמינים באינטרנט, במיוחד מאתרים בחו”ל,
לא תמיד הטיסות מקבלות אישור ולפעמים לוקח עד 48 שעות מהרגע ששמתם את ההזמנה באתר עד הרגע שמכרטסים אותה וחוזרים אליכם עם אישור ובמקרים מסויימים המחיר בינתיים יכול לקפוץ למעלה ואתם מפסידים..
בנוסף, אם אין אישור על הטיסה – נדפקתם, כי יקח במיוחד לאתרים מחו”ל עד חודש לזכות את כרטיס האשראי שלכם על סכום העסקה,
מה שימלא לכם בינתיים את המסגרת של כרטיס האשראי ותאלצו לחכות עד שהזיכוי יתקבל בחשבון שלכם.
בחלק מהמקרים יציעו לכם לממש את הסכום ששילמתם באותה החברה אבל המחירים כבר עלו..
השירות לקוחות של אתרים בחול – ברוב המקרים אלו מוקדי שירות לקוחות של הודים שבקושי מדברים אנגלית או מדברים אנגלית לא מובנת ו… בהצלחה.
אני מדברת מניסיון.. כואב ומר.
עוד דבר – הפרשי שער ועמלות שמתווספות ברגע האחרון –
כשאתם מזמינים באתרים בחו”ל, עם כל ההפרש של ה-20-30 דולר, קחו בחשבון שיהיה לכם גם עוד הפרשי שער והפרשי המרות עם עמלות בכרטיס האשראי.
אבל הכי חשוב – יש לכם עם מי לדבר.
ובינינו, אתם מתלבטים על 20-30 דולר להזמנה מול סוכן ואחר כך מבזבזים עשרות ומאות דולרים בדיוטי פרי, על דברים שאתם לא בהכרח צריכים,
אז לא עדיף לשלם למישהו שידאג שהחופשה שלכם תהיה הכי קרובה למושלמת?
יש מי שדואג בשבילכם.
אז תנסו לכבד קצת יותר את סוכן הנסיעות הבא שאתם מדברים איתו ותשאלו את עצמכם איך אתם הייתם מרגישים אם אנשים היו מתקשרים אליכם לעבודה, מבזבזים לכם זמן יקר ומטרידים אתכם עם עשרות שאלות כשבסופו של דבר אין להם כוונה להזמין או לשלם לכם.
תזכרו את זה בפעם הבאה שאתם מתקשרים לסוכנות נסיעות.

אתם יכולים לבחור מתוך רשימה של בתי מלון בלונדון הטוב ביותר עם תעריפי לינה סבירים ביותר המוצגים כאן: