Color logo no background

טיפים לטיול באמסטרדם למתחילים – אמסטרדם המלצות של חופשה באמסטרדם

טיפים לטיול באמסטרדם למתחילים – אמסטרדם המלצות, טיפים, איך לחסוך בטיסות ומלונות וכל מה שצריך לדעת לקראת חופשה באמסטרדם

אמסטרדם ברגוע - המדריך למטייל העצלן והמפונק או להורים שרוצים לברוח לסופשבוע להתאוורר ולמלא מצברים. אם אתם מתכננים לטוס לאמסטרדם, הנה כמה טיפים שאשמח לשתף אתכם מתוך הניסיון שלי אחרי שני ביקורים באמסטרדם. מה לעשות, איך לחסוך ומה חשוב ולא חשוב לראות ואיך למצוא טיסות זולות לאמסטרדם

אמסטרדם – המדריך למטייל העצלן והמפונק או להורים עייפים

אם אתם מתכננים לטוס לאמסטרדם, הנה כמה טיפים שאשמח לשתף אתכם מתוך הניסיון שלי אחרי פעמיים של ביקור באמסטרדם.
אני אמא ל-3 ילדים וכבר פעמיים כשהיו לי כמה ימים לבד, ארזתי תיק אחרי שאף אחד מהחברים שלי לא היה ספונטני מספיק, ופשוט טסתי. 
יש לי חברים טובים שמתגוררים במרכז העיר שאירחו אותי אצלהם, אבל גם אם לא, הנה מדריך שיעזור לכם לחסוך לא מעט כסף ולהנות כמו שצריך מהעיר המופלאה הזו שלא נחה.

 

הזמנת טיסות לאמסטרדם

מרבית האנשים במיוחד בישראל, אוהבים להזמין בחו”ל חבילות של מלון וטיסה.

כשמדובר באמסטרדם, ברוב המקרים זה יצא לכם יותר משתלם להזמין טיסה בנפרד ומלון בנפרד.

יש באמסטרדם כל מיני אפשרויות לינה שמיד נסקור אותן, אבל תחילה, בואו נעבור לנושא הטיסות.

 

אחרי שבדקתם חבילות נופש שכוללות טיסה ומלון, מומלץ לעשות חיפוש נפרד.

טיסות לאמסטרדם – איפה מוצאים טיסות זולות לאמסטרדם ?

יש כיום מגוון אתרים שבאמצעותם אפשר למצוא טיסות זולות לאמסטרדם ואירופה.

אחד האתרים הכי מדוייקים מבחינת תוצאות שלי לפחות יצא עד היום להשיג דרכו את המחירים הכי טובים במספר טיסות בשנה האחרונה, הוא אתר Sky Scanner שמציע מנוע חיפוש מעולה מתוך עשרות אתרים וחברות תעופה.

לחיפוש טיסות זולות לחצו כאן

יש גם את אתר Kayak ועוד כמה אתרים לטיסות שכדאי שתכירו כאן בכתבה עם אפליקציות לטיסות זולות.

אחרי שהשוויתם מגוון טיסות, שווה לפעמים להיות גמישים עם התאריכים ולנסות לבדוק יום קדימה או אחורה, לפעמים זה יכול להשפיע על המחיר בצורה משמעותית ולחסוך לכם לעיתים עוד 100-300 דולר.

טיסות לאמסטרדם עם קונקשן או טיסות ישירות לאמסטרדם

טיסה ישירה לאמסטרדם אורכת כ-5 שעות טיסה. במרבית המקרים טיסה ישירה היא קצת יותר יקרה, אבל אם יש לכם סופשבוע קצר או נסיעה קצרה של 3-4 ימים ואתם מוגבלים בזמן, מומלץ לשלם קצת יותר על טיסה ישירה ולטוס במהירות. 

קחו בחשבון עוד 3 שעות בערך בשדה לכל כיוון ואת התשישות שאחרי. במיוחד אם אתם חוזרים ישר ליום עבודה.

יצא לי לטוס עם טורקיש איירליינס ב-2 מתוך 4 הטיסות שעשיתי לאמסטרדם עם קונקשן של כשעתיים באיסטנבול ויחסית לטיסה הישירה באיזי ג’ט שזה כמו לשבת באוטובוס למשך 5 שעות בלי לזוז בכיסא לא נוח בלי אפשרות להשעין את המושבים.
בטורקיש איירליינס, נהניתי ממטוסים חדישים, עם מסך מולטימדיה אישי, הקרנת סרטים, ארוחה חמה וחטיף, גם בטיסה של שעתיים לאיסטנבול וממנה.

טיסה עם קונקשן באיסטנבול

הקונקשן באיסטנבול היה די נחמד, ובשדה התעופה אנשים ממהרים ועסוקים ולאף אחד לא ממש היה זמן להתעניין בזה שאני ישראלית ואני באופן אישי עם שורשים תורכיים ומרבית הישראלים והתורכים נראים די דומה, כך שאפשר לומר שלא הרגשתי מאויימת בשדה.

מעדנים טורקים בשדה התעופה באיסטנבול

כן נמנעתי מלדבר בעברית או להסתובב עם דברים שעשויים להסגיר את היותי ישראלית, אך זה לא מפחיד כמו שזה נשמע והייתי לבד בשתי הפעמים.
ועדיין, הגעתי אחרי הקונקשן בטורקיה יותר שלוה ורגועה ופחות עייפה מאשר הטיסה הישירה עם איזי ג’ט.
ובסופו של דבר הטיסה עם טורקיש עלתה לי אותו הדבר. אז אם אפשר חברת תעופה ולא חברת לואו קוסט, זה בהחלט עדיף.

מזוודות בטיסת לואו קוסט. בואו נדבר על זה רגע.

אחד היתרונות של טיסות הלואו קוסט הוא שבעצם אתם חוסכים כסף וברוב המקרים אתם טסים עם מזוודת טרולי קטנה או תיק גב והכי עדיף זה צ’ימידן.
 וגם אם אתם נוסעים בקיץ ולא מתכוונים לסחוב איתכם הרבה, הסטנדרטים של חברות הלואו קוסט כמו איזיג’ט מאוד מחמירים ואם חרגתם בסנטימטר תצטרכו לשלוח את המזוודה לבטן המטוס ולשלם עוד אקסטרא – בין 6 יורו ל-60, תלוי באיזה יום הדיילת שטיפלה בכם נמצאת.

למזלי יצא לי לשלם רק 6 דולר קנס, אבל היו אנשים שרגע לפני העליה למטוס שילמו 60 יורו כי הצליחו להעלים איזה שקית או שתיים בזמן הצ’ק אין. לא מומלץ. או שאם מראש אתם יודעים שאתם מגיעים עם מזוודה גבולית, תשלמו מראש את התוספת של ה-40 יורו באתר של חברת הלואו קוסט ולפעמים זה רק 10 יורו או משהו בסגנון, אבל זה יצא לכם יותר משתלם.
ולא, אל תבנו על להחזיק שקית עם דברים, זה לא עובר שם. עדיף לשלם מראש קצת יותר. תקשיבו לי.
בפעם האחרונה שטסתי המזוודה שלי היתה רבע ריקה, אבל בחזור היא התמלאה בשוקולדים ומתנות לילדים..
מומלץ לקחת איתכם תיק צד קטן בשביל הטיסה והדרכון והכסף שיהיה עליכם כל הזמן, שימו לב שהוא סגור וכלפי פנים ולא לאחור.
 בכל זאת, יש המון כייסים שמסתובבים בשדות התעופה.

הזמנת מלון באמסטרדם – לינה באמסטרדם – AIR BNB או אפילו – לינה בחינם באמסטרדם COUCH SURFING

אם יש לכם חברים ישראלים שחיים באמסטרדם, הם ימליצו לכם לבדוק את נושא ה- AIR BNB  במקום בית מלון.

עלות של בית מלון לחדר זוגי באמסטרדם, מתחילה בסביבות ה-150 יורו ללילה ויש כל מיני הוסטלים שמציעים מיטה בחדר של 4,6 או 10 אנשים בעלות של כ-50-100 יורו ללילה. מטורף,  אבל זה כמו אכסניה עם מיטות קומותיים בחלק מהמקרים, אז אם מצאתם דיל ממש שווה למלון באמסטרדם, תקראו היטב כדי להבין אם מדובר על חדר פרטי או לא.

AIR BNB באמסטרדם

באמסטרדם כמו במדינות שונות באירופה, נהוג להשכיר את הבית לאנשים זרים שבאים להתארח בו בדיוק כמו בית מלון, וזה עולה לכם בסביבות ה-50-200 יורו ללילה, תלוי בגודל הדירה, יש אנשים שמשכירים חדר בדירה שלהם.

יש הרבה ישראלים וגם מקומיים שעושים את זה בעלויות שמתחילות מ-50 יורו ללילה, ואם יש לכם חברים ישראלים באמסטרדם תשאלו אותם או שתצטרפו לאחת מקבוצות הפייסבוק של ישראלים באמסטרדם בפייסבוק ותשאלו שם. אני מכירה הרבה אנשים שהתארחו אצל ישראלים בעיר בסדר גודל של העלויות הללו.
מסתבר שגם בישראל יש את התופעה ויש לא מעט ישראלים שמשכירים את הבית שלהם או חדר בבית לאורחים מחול שזקוקים למקום לישון.
גם פה, שימו לב עם מי אתם מתקשרים, בקשו פידבקים או המלצות והיו זהירים.

Couch Surfing באמסטרדם

אחת התופעות ההזויות שנתקלתי בהן לפני הביקור האחרון שלי באמסטרדם היה נושא הקאוץ’ סרפינג – אנשים שמזמינים אנשים להתארח אצלם בבית ללא עלות.

בחלק מהמקרים תקבלו חדר פרטי, במקרים אחרים תקבלו ספה בסלון או מיטה נפתחת באותו החדר עם המארח ויש שמציעים אף לינה משותפת במיטה.

יש אנשים שעושים את זה ממניע אידיאולוגי, יש שמחפשים להכיר בני זוג ולהשיג ככה סטוץ ללילה, ויש אנשים שסתם חיים לבד ומרגישים בודדים ושמחים להכיר אנשים מכל העולם וללמוד מהם דברים אחרים.
יש אתר של COUCH SURFING שאפשר פשוט להרשם אליו, להכיר דרכו אנשים בין אם לטייל יחד בעיר, למצוא מקום לינה, או להנות מסיורים מאורגנים בחינם שמפורסמים בהמון ערים באירופה, וגם איפה שאתם נמצאים.

לאתר Couch Surfing

כמובן שאם בחרתם לעשות קאוץ’ סרפינג, כדאי לבחור בפרטנר מהמין שלכם ולשוחח לפני כן בסקייפ או שיחת וידאו, לראות שיש חיבור, לעשות תיאום ציפיות לשני הצדדים, ולדאוג , ליתר ביטחון, לתכנית גיבוי במידה וזה לא מסתדר. קראתי לא מעט ביקורות נפלאות על הנושא וגם אנשים שנתקעו מהרגע להרגע בלי מקום לינה ועם מחירי מלונות בשמים.

מלונות באמסטרדם

ועדיין , מומלץ לעשות השוואה של החבילה של חברות התיירות שכוללת מלון ולינה ולראות מה יוצא לכם משתלם יותר ובהתאם לתקציב ולכיס שלכם. בדרך כלל על חבילה זוגית ל-3 לילות לאמסטרדם תשלמו בין 700-1000 דולר לאדם, כשאפשר למצוא טיסות בסביבות 300 דולר ומקום לינה בסביבות ה-100 דולר ללילה בדירה פרטית מסודרת, והנה חסכתם סכום מכובד.

ואם בכל זאת אתם מחפשים מלון, תבדקו בבוקינג, יש להם את היצע המלונות הכי מעודכן וגדול ומה שאני הכי אוהבת שם זה שיש לכם ביקורות אמיתיות עם תמונות שגולשים צילמו כך שאפשר לקבל חוות דעת אמיתית ואובייקטיבית על המלונות.
לאתר BOOKING להשוואת מחירי מלונות 

תחבורה משדה התעופה למלון וחזרה – תחבורה באמסטרדם

מבחינת תחבורה, אמסטרדם היא אחת הערים הנוחות בעולם בשביל להגיע מנקודה לנקודה בכל שעות היממה.

יש לכם רכבת פרברית מהירה, מטרו, טראם ואוטובוסים וגם את שירות UBER שזה מעין מוניות, שיאפשרו לכם להתנייד בעיר בקלות ובנוחות כבר משדה התעופה. יש להם אפליקציה, בארץ זה רק מתחיל, וזה שירות די נוח, השתמשתי בו בפעם שעברה בדרך לשדה לפני שגיליתי כמה האוטובוסים והתחבורה הציבורית נוחים.

חשוב!! – התשלום לכרטיסים לרכבת ולאמצעי התחבורה באמסטרדם מתבצע באמצעות כרטיסי אשראי וכרטיס נסיעה נטען!!! אז תדאגו שיהיה לכם כרטיס אשראי עם קוד סודי כי יבקשו מכם להקליד אותו בכל מקום בערך.

כשהגעתי בפעם האחרונה לשדה התעופה של אמסטרדם, תכננתי לנסוע באוטובוס שיקח אותי עד לבית שבו התארחתי אצל חברים, אבל נאמר לי שם שאין אפשרות לקנות כרטיס בכסף מזומן ואפשר רק בכרטיס אשראי, או במזומן בתחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם שנמצאת בעיר.

 

 

כרטיסי נסיעה באמסטרדם

אל תשכחו כרטיס אשראי וקוד סודי !

קטע דבילי לחלוטין במיוחד כשהייתי עם כרטיס חדש וללא קוד סודי. בסופו של דבר הצלחתי לקנות כרטיס לרכבת המהירה במזומן, ומשם הגעתי לתחנה המרכזית של אמסטרדם. משם עדיין לא הבנתי לגמרי את נושא האוטובוסים וחיפשתי מקום לרכוש בו כרטיס בתשלום אבל השעה היתה כבר מאוחרת והקופות נסגרו אז פשוט עליתי לטראם – מעין רכבת קלה, ואמרתי לנהג שאני אשמח לשלם עם מזומן והראיתי לו שיש לי כסף ושאני רק הגעתי אחרי טיסה ארוכה והוא כנראה רגיל למקרים כאלה ואמר לי אין בעיה, תעלי בלי תשלום. ההולנדים לפעמים נחמדים. יש להם יציאות טובות.

ביום למחרת הלכתי בבוקר לתחנה המרכזית וקניתי לי כרטיס נסיעה נטען, שהוא למעשה תקף לכל אמצעי התחבורה באמסטרדם – רכבת, מטרו, טראם ואוטובוסים. הטענתי אותו ב-25 יורו וזה הספיק לי ל-4 ימים של הרבה נסיעות בעיר. כל נסיעה עולה בין 2-6 יורו בממוצע, ואני טיילתי די הרבה.

חשוב !!! כאשר אתם נוסעים ברכבת או באוטובוס עם הכרטיס הנטען, יש להעביר אותו בכניסה וביציאה, אחרת הוא ימשיך לחייב אתכם ויגמור לכם את התקציב. אז שימו לב לזה.

הרכבת המהירה באמסטרדם

אפשר גם להזמין את שירות UBER משדה התעופה למרכז העיר בעלות של 30-40 יורו לנסיעה, אבל זה תלוי באזור שבו אתם לנים. אם אתם מגיעים עד שעות אחר הצהריים, עדיף לכם לקחת את אחת מהאפשרויות האחרות ולחסוך הרבה כסף.
כמו כן, בכל אוטובוס, רכבת או טראם, תמצאו מסך אלקטרוני שמציג את התחנה הנוכחית ואת התחנות הבאות. במקרים בהם לא הייתי בטוחה הייתי מפעילה את הגוגל מפות ורואה בדיוק היכן אני ולאן אני צריכה להגיע ואם הפעלתי אותו לניווט לפני שעליתי על הטראם, הוא היה מסתנכרן עם הנסיעה והזמנים וכך ידעתי מתי ואיפה אני צריכה לרדת. ואם אתם לא בטוחים, תשאלו את ההולנדים. הם ישמחו לעזור.
יש לכם גם אפשרות לקנות כרטיס פס יומי , ליום יומיים או שלושה. את כולם רוכשים בתחנת הרכבת המרכזית במרכז העיר אבל לדעתי יותר משתלם לקחת כרטיס אחד ולהטעין אותו בהתאם לשימוש. לפעמים תגלו שאתם נוסעים רק פעמיים ביום ואז זה לא משתלם לקנות את הפס היומי. נכנסים לתחנה והולכים שמאלה עד הסוף למחלקת שירות לקוחות.

וכמו כל דבר בהולנד – תשאלו. ההולנדים אדיבים וישמחו לעזור. הם כבר רגילים לתיירים.
אני הסתדרתי מצוין עם האפליקציה של Google maps  שעזרה לי לתכנן את המסלולים שלי עם דיוק ברמת הדקה לזמני הנסיעה של האוטובוסים , הטראם והרכבות כולל שערוך מדויק של הזמן הליכה שיקח לי מהמקום שבו אני נמצאת עד לתחנה.
חברים, הולנד זה לא ישראל. ההולנדים עומדים בזמנים!!!

גם מבחינת קוי התחבורה הם מאוד אפקטיביים ויש לכם קוי אוטובוס מסוימים בלילה שהם אומנם בגדר מאסף, אבל יחסכו לכם המון כסף בשהות שלכם. יצא לי לחזור עם חברים ב-2 בלילה באוטובוס תוך 20 דקות ממרכז העיר למקום הלינה ולשלם רק 2 וחצי יורו לנסיעה. שווה ביותר. גם בחזרה שלי, הטיסה היתה בשעה 7 בבוקר ונסעתי באוטובוס לשדה תוך חצי שעה, היה ממש נוח. זה לא ישראל.

השכרת אופניים באמסטרדם

אחד הדברים הראשונים שתשימו לב אליו כשתגיעו לעיר, הוא כמות האופניים המטורפת שיש שם.
בכל עמוד או פינת רחוב תמצאו שורות ארוכות של אופניים מכל הסוגים, הצבעים והמינים.
חלקם אפילו לא קשורים כי אתם בהולנד ולא בישראל.
יש חניונים שלמים לאופניים ומרבית תושבי העיר מחזיקים אופניים ולא רכב כי אחזקת רכב באמסטרדם היא די יקרה ויש לא מעט מיסים וחניה שצריך לשלם ובינינו, כשיש תחבורה ציבורית כל כך טובה, לא באמת צריך רכב. זה כמו לגור במרכז תל אביב, רק עם אפשרויות התניידות נוחות באמת.

אפשר להשכיר אופניים בסביבות ה-15 יורו ליום, פשוט תשאלו איפה אפשר להשכיר ויפנו אתכם.
בכבישים בעיר יש נתיב מיוחד לאופניים, וגם בחלק מהמדרכות. כך שאני, שרגילה ללכת ולחלום ועם הפרעת קשב קשה, כמה פעמים כמעט נדרסתי על ידי רוכבי אופניים שהעירו לי בנימוס שאני הולכת על השביל של האופניים.
הסיכוי להדרס באמסטרדם מרוכב אופניים הוא גבוה יותר מאשר להדרס בכביש. כי אין הרבה מכוניות.
זה משעשע לראות בלילה הולנדיות על עקבים וחצאיות מיני רוכבות על אופניים בדרך לבילוי בבר.

התמצאות באמסטרדם – מה עושים באמסטרדם

אחרי שהגעתם להולנד, והתמקמתם, תורידו את האפליקציה של טריפ אדווייזר, ותחפשו את האטרקציות שמענין אתכם לראות.
יש כמובן מגוון מוזיאונים, ואת כיכר דאם שזה הסנטר של העיר.
ההמלצה שלי? עזבו אתכם מלסמן וי על מוזיאונים ועל המקומות שכולם הולכים אליהם.
הצטיידו בזוג נעלי ספורט נוחות,סעו לסנטרל סטיישן, ותטיילו משם לכיוון כיכר דאם, ותעשו הליכה ארוכה בסמטאות שיש שם בסביבה.
תעברו בין הרחובות, הנהרות, ופשוט תספגו את האוירה של אמסטרדם. זה ניקוי הראש הכי טוב שיש.

כדאי לכם לעצור בקונדיטוריות המופלאות שיש בכל פינה עם מגוון מטעמים מבוססי וופל בלגי, פירות וקצפת, ופשוט להנות מדוכני הרחוב הרבים שיש שם בעיר, עם מגוון מטעמים מכל העמים.
מבחינת אוכל – אין לכם מה לדאוג באמסטרדם, בין אם אתם טבעונים, צמחוניים או קרניבורים. יש הכל מהכל ויש כמה מקומות גם לטבעוניים.
אפשר פשוט לחפש באפליקציה של גוגל מפות למשל – מסעדה תאילנדית אמסטרדם, ואז תקבלו רשימה של מסעדות בסביבה שלכם על המפה עם דירוג לכל מסעדה וביקורות. תקראו אותן.
מומלץ לבקר בהארד רוק קפה שנמצא במרכז העיר, יש שם אוכל טעים ומגוון.
אם אתם חובבי בירה מומלץ לעבור במוזיאון הייניקן, ולראות את תהליך הייצור של הבירה.

אטרקציות ומקומות לראות באמסטרדם

כפי שכתבתי קודם – תבדקו בטריפ אדווייזר מה קרוב אליכם ותטיילו בלי לתכנן יותר מדי.
קחו בחשבון שלמרבית האטרקציות בעיר, עדיף לכם להזמין כרטיסים מראש לפחות יום לפני דרך האינטרנט, וככה תשלמו פחות ותבטיחו את המקום שלכם. זה לא כמו בארץ שקונים כרטיס ליום מסוים, בהולנד אתם קונים כרטיס ליום ושעה מדוייקת במרווחים של רבע שעה.
יש אוטובוסים של סיור בעיר, יש סיורים קולינריים ועוד כל מיני אטרקציות שאני אחסוך מכם כרגע.
כן מומלץ ללכת לשוק אלברטקאופ שנמצא ברחוב אלברט קאופ. יש שם המון גבינות, מאכלי רחוב – פופרטיס – שזה כמו מיני פנקייקים, מסעדה ויאטנמית מעולה בגרושים, וגם זה המקום לקנות מזכרות לאהובים שלכם.
תעצרו גם בדוכן של ה- STROOP WAFFEL – שזה כמו ופל של גלידה שמכינים במקום ומורחים עליו ממרח קרמל ואז סוגרים אותו עם ופל נוסף וזה פשוט מעדן. 

רחוב החלונות האדומים – זה פשוט קטע מיוחד, אחרי חלון אחד או שניים אתם מבינים את הקטע. נשים שיושבות בחלונות ראוה בלבני נשים או ערומות ומציגות את מרכולתן לעוברים ושבים כדי למצוא לקוחות שיכנסו בתשלום לבלות איתן. הרבה אנשים מתלהבים מזה, אני אישית לא. אבל זה עוד אחד מהמקומות של החוויות.

רק אל תתלהבו יותר מדי כי הרוב שם יקר. טי שרט פשוטה עולה בממוצע 15-20 יורו, וצריך לחפש את הדברים השווים.
המלצה שלי – אם אתם רוצים לקנות ממתקים , שוקולדים או מתנות לילדים, כנסו לחנויות הסופר הענקיות שמפוזרות בכל פינה בעיר, יש שם המון שוקולדים וחטיפים ברבע מחיר מהדיוטי פרי או מהחנויות בעיר. אני קניתי משם מלא פינוקים לילדים שלי.

ישראלים ואיסלאמים

מאחר וישראל היא מדינה “פופולארית” בקרב מדינות העולם, ומאחר ויש הרבה שלא ממש אוהבים אותנו, השתדלו להמנע מלשוחח ברחוב בעברית או להסתובב עם תיק או בגדים עם כיתוב בעברית או כל דבר שיכול להעיד על היותכם ישראלים.

ההולנדים פחות מתרגשים מאיתנו, אבל יש המון מוסלמים בעיר ובמקרה בימים שבהם אני הייתי אמרו לי שהיתה הפגנה נגד ישראל על רקע המהומות בעזה עם כמה אלפי אנשים בכיכר דאם.

יצא לי לנסוע ברכבת עם מוסלמים שהסתכלו עלי במבט מוזר, אבל אז פשוט הרמתי את הטלפון וחייגתי לחבר ושוחחנו באנגלית. השתדלו את השיחות עם הבית לעשות במקום פרטי, בכל זאת. תקופה רגישה.

יחד עם זאת, הרגשתי די בטוחה רוב הזמן וגם עם החברים שלי דיברתי באנגלית ברחוב כשטיילנו יחד. לא למשוך תשומת לב מיותרת.

השתדלו להתנהג בצורה מכובדת ולא למשוך יותר מדי תשומת לב..

גבינות גאודה באמסטרדם

אם גם אתם מכורים לגבינות קשות כמוני, הולנד היא בירת גבינת הגאודה – מעין גבינה צהובה עשירה באחוזי שומן וטעם חזק, אפשר לקנות אותן גם פה בארץ אבל שם זה הרבה יותר טרי. תוכלו להכנס לכל חנות גבינות, לטעום, להתרשם, רק תתנהגו בכבוד.
אם אתם רוצים לקנות גבינת גאודה למזכרת , מומלץ לעשות את זה בסופר מרקט שבשדה התעופה, יעלה לכם פחות, קניתי כדור של בייבי גאודה ב-5 יורו ליחידה כשבעיר רצו כפול ברוב המקומות.
בכלל, אחת החויות שבאמסטרדם היא פשוט להכנס לסופר מרקט המקומי וולחנויות של מקומיים , לקנות דברים מיוחדים בזול ולהרגיש את האוירה של העיר הזו. 

מזג האויר באמסטרדם

הולנד היא מדינה חורפית. אם יצא לכם לבקר בחודשי החורף שלנו, נובמבר עד אפריל, קחו בחשבון טמפרטורה שנעה בין 10 מעלות למתחת ל-0. לישראלים זה קר. במיוחד כשפוגשים את ה-0 אבל בביקור שלי בפברואר יצא לי גם להנות מקצת שלג כשהגעתי.

בימים המעטים שבהם יש טמפרטורה של מתחת ל-0 ויש קצת שמש (שאגב, המקומיים מתלהבים ממנה מאוד , ואנחנו, הישראלים, לא מתרגשים) , תוכלו למצוא בבתי הקפה ליד התעלות משקה שנקרא “Glue Wine” שזה למעשה סוג של פונץ אלכוהולי על בסיס יין אדום, מגישים לכם אותו חם יחד עם וופל הולנדי (סטרופ וופל) ותוכלו להנות משעה שעתיים של שמש עם נוף ציורי לתעלה.

כשהייתי שוב בחודש מאי, כבר היה יותר נעים. טמפרטורה ביום של 15 מעלות וביום השלישי הטמפרטורה עלתה ל-20 מעלות, מה שההולנדים מגדירים כיום “קיץ” ויכלתם לראות אנשים מסתובבים בגופיות ומכנסיים קצרים ובסירות בנהר אנשים השתזפו בבגדי ים כאילו הטמפרטורה היא 35 מעלות. ככה זה בהולנד. לי נותר רק להשתעשע מהענין.

קר פה ואני קופאת מתחת לבגדים אבל למי אכפת.

מומלץ להביא איתכם בגדים בשכבות שתוכלו לקלף, איזה ג’קט או מעיל ותקחו כמה שפחות, חבל על התשלום אקסטרא למזוודה.

נשים – תשאירו את העקבים בבית. באמסטרדם הולכים והרבה. ביום הראשון שלי הגעתי עם מגפיים די נוחות, אך יצא לי לטייל וללכת קרוב ל-10 קילומטר ובסוף היום הרגליים שלי היו נפוחות, כואבות ועם יבלות.

למחרת כבר הבנתי את העניין והסתובבתי עם נעלי ספורט כל היום וגם בערב כשיצאנו לפאב. אף אחד לא באמת מסתכל על הנעליים שלכם וגם ככה חצי מהאנשים מסטולים או שיכורים, ואף אחד לא ממש מכיר אתכם אז למי אכפת?

אם אתם טסים בחורף, מומלץ מאוד לקחת איתכם צעיף מחמם או של גדול כי כשהצוואר שלכם חם אז יהיה לכם חם בגוף עם הצינה המקפיאה של אמסטרדם. עוד חשוב לקחת מכנסיים תרמיות או טיץ תרמי, כובע צמר או פליז וכפפות.

תאמינו לי שכשיהיה לכם קר במינוס 2 מעלות, הדבר האחרון שיעניין אתכם הוא איך אתם נראים ורק תרצו שיהיה לכם חמים ונעים בגוף. כי אנחנו לא רגילים לטמפרטורות הללו בארץ.

דבר אחד טוב שקרה אחרי אמסטרדם, כשחזרתי מקור של 0 מעלות לארץ,פתאום 14 מעלות הרגישו לי כמו יום אביבי נעים..

גם כן חורף. בכאילו.

טיול עם ילדים באמסטרדם

הולנד בגדול, די ידידותית לתיירים בין אם אתם לבד או עם ילדים. הרחובות מסודרים, יש תחבורה נוחה גם עם עגלות וההולנדים אדיבים ונחמדים. יש מה לאכול בכל מקום ויש המון משפחות בעיר.

רק שימו לב במידה ואתם באים עם עגלה, ולקחתם דירה לאירוח, תוודאו שיש מעלית, כי מרבית הבניינים באמסטרדם לא כוללים מעלית, והם כן כוללים מדרגות תלולות וצרות שלפעמים קשה להעלות בהן מזוודה שלא לדבר על עגלה. אז כדאי לקחת עגלה מתקפלת לתיק אם זה המצב כמו למשל עגלת פאלי ששוקלת פחות מ-7 קילו ומתקפלת לתיק קטן ותוכלו להעמיס אותה גם במטוס.

לטיפים על חופשה עם ילדים לחצו כאן

ראיתי לא מעט משפחות מטיילות עם ילדים בעיר ובסך הכל היא די נוחה ולדעתי גם הילדים יהנו להסתובב ברחובות. רק שימרו עליהם היטב היות ולפעמים מאוד עמוס וצפוף באזורים מסויימים.

אמסטרדם מציעה גן חיות, מגוון פארקים, שיט בתעלה ועוד מגוון פעילויות שאפשר לעשות עם הילדים.

ועכשיו – לנושא הכי מעניין, מריחואנה באמסטרדם

אני באופן אישי לא מחובבי הגראס והעישונים למיניהם ולמי שכן, אמסטרדם היא סוג של גן עדן.
האמת שלא ממש צריך לעשן שם, מספיק ללכת ברחובות של המסעדות או לשבת בבית קפה או בבר וכבר תתמסטלו מהאויר שאתם נושמים.
כמו כן, בכל פינת רחוב תמצאו “חנות ממתקים” עם גראס בכל צורה אפשרית – סוכריות, מסטיקים, עוגיות, ועוד שלל חטיפים כאלה ואחרים וזה אם אתם בקטע.

יש גם בתי קפה – COFFEE SHOPS ששם יש ממש תפריט עם מבחר ג’וינטים מוכנים לכל מטרה – מעלה, מוריד, סטלה וכל מה שתרצו.
אם אתם לא באמת עם ניסיון, תשתדלו להמנע. בשבילכם.
לא תמיד אפשר לדעת מה מכניסים לכם בג’וינט כדי שתקבלו היי. ולא תמיד זה משהו טבעי.
העישון של מריחואנה באמסטרדם נחשב לחוקי עד כמות מסוימת ותוכלו לרכוש ג’וינטים במגוון מקומות בעיר.

חיי הלילה באמסטרדם

בגדול, בחמישי, שישי ושבת, יש את מרבית המסיבות בעיר. מומלץ לשאול מקומיים, אבל ברוב הבארים מתחילות מסיבות ריקודים בשלב מסויים, ותוכלו להנות ממגוון משקאות אלכוהולים ובמקומות הפעילים יותר יש גם אנשים מכל העולם שזה די מגניב.

אמסטרדם היא עיר תיירותית ויש בה כשני מליון תיירים בחודש, מה שאומר שאף פעם לא משעמם שם.

אם אתם מחפשים להכיר אנשים להסתובב איתם, תוכלו למצוא באתר של COUCH SURFING, פשוט תכתבו שם את התאריכים שבהם אתם מגיעים לעיר ושאתם מחפשים פרטנרים לבילוי ואתם עשויים למצוא.
בנוסף,לרווקים והרווקות שביניכם, יש את אפליקציית טינדר שמאוד פעילה בהולנד (לא פחות מאשר בישראל), ותוכלו למצוא פרטנר לבילוי, לטיול או כל דבר אחר..
חשוב לפני שאתם יוצאים לבילוי עד מאוחר, לוודא שיש לכם תחבורה ציבורית למקום שבו אתם שוהים, ומומלץ לבדוק עם האפליקציה של גוגל איך אתם חוזרים הביתה היות ואחרי חצות התחבורה מצטמצמת לאוטובוסים בקוים ספציפיים ולאובר, שזה קצת יותר יקר.

לסיכום ,

אם בא לכם על ניקוי ראש, על חופשה כזו למלא מצברים, בין אם אתם לבד, בזוג, או גרושים או גרושות בלי ילדים.
אמסטרדם מלאה בתיירים. יש לי שם חברים, אבל טסתי פעמיים לבד ופשוט מצאתי איך להעסיק את עצמי והכרתי אנשים ותיירים מכל העולם וזו אחת הערים המגניבות בעולם.
יש שם הכל מהכל, היא לא זולה, ארוחה במסעדה תעלה לכם בין 5-15 דולר, החל מג’אנק פוד ועד מסעדת חצי יוקרה.
אני אישית מחובבי הפאסט פוד. אבל עדיין, יש את הנסיעות ועלות כניסה למוזיאונים ואטרקציות נעה בין 10-20 יורו בממוצע לאדם, תוסיפו לזה ארוחות , מתנות וכו, ובקלות אפשר להפרד מ-50 יורו ביום..
הייתי פעמיים באמסטרדם ואני ללא ספק אחזור שוב ושוב. יש משהו בשלווה ההולנדית הזו, משהו באויר  שגורם לך לקבל פרופורציה לחיים, לעומת איך שאנחנו חיים פה בישראל, בלחץ, במתח. חסרי סבלנות.

לא תשמעו רכבים מצפצפים וגם כשהרחוב עמוס הוא די שקט.
העלות הכי גבוהה של אמסטרדם היא עבור הלינה אבל כמו שאתם רואים יש לא מעט אופציות לכך.
זו העיר שבה אפשר ללכת לאיבוד ולמצוא את עצמכם מחדש, להכיר אנשים מכל העולם ופשוט להנות מקצת שינוי באוירה.
אם יש לכם שאלות נוספות אתם מוזמנים לשלוח לי מייל 2bmommyblog@gmail.com או פשוט להשאיר בתגובות.
נסיעה נעימה,
חלי .

Booking.com

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *