Color logo no background

איך לארוז טרולי לשבוע – איך לטוס רק עם טרולי – המדריך שיחסוך לכם כסף!

בואו נודה בזה, עולם התעופה השתנה עם סיום תקופת הקורונה – תקופה של כשנתיים שבה שדות תעופה רבים בכל רחבי העולם נסגרו לתיירים או הטילו הגבלות רבות שמנעו את חופש התנועה של אזרחים תמימים שכל מבוקשם היה לצאת להתאוורר בחופשה בחו”ל.

הרשויות וארגון הבריאות העולמי הציגו את הקורונה כמגיפת סוף האנושות שתלווה אותנו כנראה עוד שנים רבות, כשרק אחרי שנתיים שבהן לא היתה שום תמותה עודפת ואחוז הנפטרים עמד על פחות מאחוז (וגם אז, בעיקר בקרב “מחוסנים” ובגילאי 80 פלוס עם מחלות רקע), הואיל בטובו ארגון הבריאות העולמי להודות שהקורונה לא מסוכנת יותר משפעת.

בינתיים במהלך השנתיים הללו נמלי תעופה, חברות תעופה וכל העוסקים בענף מיהרו לפטר את העובדים הנאמנים והותיקים, דבר שגרם לאתגר גדול כשהשמים נפתחו מחדש ואין אנשים שמוכנים לאייש את התפקידים התובעניים והכה חשובים הללו בענף התיירות, מה שהוביל לכאוס אחד גדול במהלך החודשים האחרונים.

אחת הבעיות הגדולות ביותר היא מזוודות שלא מספיקות לקבל טיפול בנמלי התעופה בגלל העומסים הבלתי אפשריים והמחסור האדיר בכח אדם, מה שגורם לעוגמת נפש רבה לנוסעים שהמזוודה שלהם פשוט לא מגיעה ליעד עם ההגעה שלהם, ולפעמים הולכת לאיבוד לגמרי.

ההמלצה שלנו היא ללמוד לטוס לייט – כלומר רק עם תיק גב וטרולי שיעלה אתכם למטוס וכך יבטיח חופשה שקטה ורגועה יותר כשכל החפצים שלכם אתכם.

איך אפשר לטוס רק עם טרולי?

האמת? בקלות. אנשים רבים ברחבי העולם גילו מזמן את יתרונות חברות הלואו קוסט שמאפשרות לחסוך כסף רב כאשר טסים עם כבודת יד מצומצמת.
לשם השוואה – מזוודה גדולה של 20 קילו עולה כ-80-150 דולר הלוך חזור, בעוד על טרולי תשלמו כמחצית, תלוי בחברת התעופה.

במיוחד הקהל הישראלי אוהב לקחת איתו חצי בית מתוך איזושהי חרדה קיומית לא מודעת שאולי לא יהיה לנו כל מה שאנחנו צריכים בחופשה שלנו, ושוכחים שכל עוד אתם לא טסים לאיזו מדינה נידחת באפריקה או במזרח, בכל מקום שמקבל תיירים היום יש חנויות נוחות שיש בהן כל מה שצריך לחופשה במידה ושכחתם בבית – בגדים, מוצרי טואלטיקה, כלי איפור, מוצרים למקלחת, מגבות ואפילו כפכפים.

אם נהיה רגע אובייקטיביים – 5 קילו זה תכולה של מכונת כביסה שזה בהחלט מספיק לאדם אחד לחופשת קיץ אם יודעים לארוז בצורה קומפקטית וחסכונית במקום (תמשיכו לקרוא ותלמדו איך!).

אם תוסיפו ל-5 קילו הללו עוד טרולי במשקל של 8-10 קילו, אפשר לומר שיש לכם תכולה של 3 מכונות כביסה בתיק הגב שעליכם וגם בטרולי קטן.


מה עם מקום לנעליים במזוודה?

בואו נודה באמת, כשאנחנו טסים לחו”ל הכי נוח לנו להסתובב עם נעלי ספורט או סניקרס וזה ממש לא הזמן או המקום לנעלי עקב מפונפנות ועם הטרנדים האופנתיים של היום אפשר ללבוש שמלה עם נעלי סניקרס שיהיו עליכם בטיסה או עם סנדל נחמד שטוח שלא יתפוס יותר מדי מקום במזוודה.

אנחנו נוהגים לטוס בצורה מינימלית בין אם מדובר בחופשת קיץ או חורף, עם מזוודת טרולי או תיק צ’ימידן שהוא עם קיבולת שדומה לטרולי ואתם תגלו שהרבה יותר כיף להגיע לחו”ל ופשוט לצאת מהשדה עם הכבודה שלכם בלי לחכות שעה למזוודה שאולי תגיע ואולי לא ואז מתחיל סיוט אחד גדול מול נציגי חברת התעופה ושדה התעופה.

מה עם קניות שדורשות מקום אחסון בטיסה חזור?

במידה ואתם טסים ליעד שיש בו הרבה שופינג כמו תורכיה, בודפשט, בוקרשט או ורשה, יש סיכוי גדול שתחזרו עם יותר כבודה וגם לזה יש פתרון – רוכשים בחנויות הכלבו תיק גדול כמו התיקים של האימון שיש לו תכולה של כ-50 ליטר שזה הרבה, ואפשר להכניס בו מה שקניתם. על תיק כזה תשלמו בשדה בסביבות ה-20-30 יורו לכיוון במקום 60-90 יורו למזוודה, אז כבר חסכתם בצורה משמעותית גם בהלוך וגם בחזור.

מה צריך לקחת איתנו לטיול בחו”ל שיכנס בטרולי?

בגדים לטיול:

קודם כל , לא לוקחים אתכם יותר מסט- שניים ליום, ומשתדלים לבחור פריטי בייסיק שתוכלו לשלב ביניהם כמו חולצות טישרט או גופיות נוחות עם איזה ג’קט או חולצה פתוחה.

גם אם אתם לא מאלה שאוהבים לתכנן מה תלבשו, עדיף כן לחרוג מהמנהג הזה הפעם, ולארגן סטים ללבישה בכל אחד מימי הטיול. אם אתם טסים בקיץ, מספיק להביא ג’ינס אחד ארוך אתכם וללבוש אותו לטיסה כי הוא תופס הכי הרבה מקום וללבוש לטיסה חולצה וג’קט שיהיה לכם כי לפעמים בטיסה שמים מזגן בעוצמה חזקה.

כדאי לקחת עוד בגד או שניים אקסטרא למרות שתמיד אפשר לקנות בחו”ל (הנה, יש לכם סיבה!), אבל במקרה הכי גרוע מכבסים חולצות או גופיות ביד עם מעט סבון, ותוך שעתיים שלוש בשמש הן יהיו יבשות ומוכנות לשימוש. אף אחד לא באמת יבדוק אם לבשתם את אותה טי שרט לבנה פעמיים כשאתם בחו”ל.

בגדים לטיול בחורף – אחת הדרכים שבה תוכלו לטוס לייט גם בחורף היא באמצעות ג’קט מיקרופליז דק, שמתחתיו לובשים גופיה תרמית, מעל חולצה דקה וג’קט או מעיל (שיהיה עליכם בשדה התעופה). בנוסף, תוכלו לקחת 2-3 סוודרים שאפשר ללבוש אותם גם פעמיים כל עוד יש לכם חולצה תרמית מתחת, גם ככה אם קר ותהיו כל הזמן עם מעיל, זה פחות משנה מה אתם לובשים מתחת במידה ואתם יוצאים לטייל בעיר. הכל תלוי בכם ובכמה אתם רוצים לשלם על מזוודה נוספת עוד כמה מאות שקלים. אנחנו מעדיפים את הדרך החסכונית ואולי באותו סכום לחסוך לחופשה נוספת.

בנוסף, אנחנו תמיד לוקחים תיק בד מתקפל בשביל השדה תעופה כדי לסחוב את המעילים והג’קטים של כולם בזמן ההמתנה לטיסה ואחר כך מקפלים אותו חזרה במידת הצורך.

מוצרי רחצה:

מיותר לגמרי, אין צורך לקחת אתכם לחופשה בחו”ל שמפו, סבון, מרכך לשיער ואת כל מוצרי הטיפוח שאתם משתמשים בהם ביום ביום. בכל מקום היום אפשר למצוא חנויות נוחות כמו שאמרנו בתחילת המאמר ותוכלו לקנות בעלות של כמה שקלים את כל הפריטים שאתם צריכים. מדובר סה”כ על כמה ימים ולא יגרם נזק אם תשתמשו במוצרים של מותג אחר ולא במותג הקבוע שבו אתם משתמשים תמיד ותגלו כמה מקום נחסך לכם במזוודה. אם יש לכם תינוק או שאתם עם עור רגיש, אפשר לקנות בסופר פארם בקבוקים קטנים של 100 מ”ל ולמלא אותם במוצר שאתם צריכים.

לנשים – כלי איפור

מומלץ לארוז תיק כלי איפור קטן עם מייק אפ, פודרה, קונסילר, אודם, סומק, עיפרון לעיניים, מסקרה ופלטת צלליות קטנה. באמת שאין צורך בשלל מוצרי הטיפוח היומיומיים – הם סתם כבדים ותופסים מקום ומשקל רב בתיק או במזוודה שלכם.

נעליים

מומלץ לקחת נעלי הליכה נוחות שאיתן תסתובבו כל היום, ועוד זוג נעליים – כפכפים או סנדלים כדי שתוכלו לגוון אם תרצו בשעות הערב. מניסיון עם ילדים בחופשות הקיץ – הם עם כפכפים ובגד ים רוב הזמן.

בגדי ים

אנחנו ממליצים לקחת 2 זוגות של בגדי ים כדי שיהיה לכם גיבוי אם אחד נקרע או בדיוק בייבוש אחרי שימוש, גם לכם וגם לילדים במידה ויש אתכם.

לפטופ

אם אתם מאלה שחייבים להיות מחוברים למחשב בענייני עבודה, תוכלו לשים אותו בתיק הגב שיהיה עליכם בשדה. מומלץ להשתמש בתיק גב עם תא מרופד ללפטופ כדי שלא יווצר מצב שהמסך מקבל מכה ונפגם.

מסמכים וניירת

מומלץ לקחת תיק קטן או תיק פאוץ  ולשים בו את הדרכונים, את כרטיסי הטיסה, אישורים רפואיים במידה ויש, ולהכין גם צילום של הדרכון שלכם ולשים העתק בכל אחד מהתיקים והמזודות, לכל מקרה שלא יהיה. כדאי גם לצלם את המסמכים החשובים והדרכון בפלאפון.

תרופות

במידה ואתם נוטלים תרופות קבועות, כדאי לקחת כמות שמספיקה לשבועיים נוספים, ולפזר אותן בשני תיקים שונים אם אחד התיקים חלילה ילך לאיבוד. אנחנו תמיד נושאים איתנו את האריזה המקורית של התרופה על מנת למנוע בעיות בשדה במקרה של בדיקה בטחונית.

מטען לפלאפון

אחד הדברים הכי חשובים, אנחנו ממליצים לקחת גם סוללה ניידת טעונה במידה ויהיו עיכובים בטיסה ולא יהיה לנו איפה להטעין.

מברשת לשיער

השתדלו לקחת מברשת קטנה שלא תתפוס יותר מדי מקום.

פן לשיער

כן, אנחנו יודעים שחלקכן לא יכולות לזוז בלי פן לשיער, ההמלצה שלנו היא לקחת מחליק קרמי שתופס הרבה פחות מקום ושוקל פחות ממכשיר פן. בנוסף, ברוב המלונות של 4 כוכבים ומעלה תוכלו לבקש מהקבלה מכשיר פן לשיער כדי שתוכלו לייבש ולסדר את השיער.

איך לארוז טרולי לשבוע או לסופשבוע עם כל מה שצריך?

קודם כל תנשמו. אחר כך תתארגנו על חבילת שקיות זיפלוק גדולה וחבילת שקיות זיפלוק קטנה. בגדולה נשתמש לחולצות ומכנסיים, ובקטנה לחולצות דקות, לבנים וגרביים.

אחר כך תכינו רשימה של כל הדברים שציינו פה, ותתחילו להכין סטים של בגדים לכל יום.
כדאי לבחור בבגדים שהם לא עבים או כבדים מדי ולבחור בבגדים שהם יחסית קומפקטיים בקיפול ולא יתפסו לכם יותר מדי מקום במזוודה.

מניחים על גבי מיטה או ספה את כל הבגדים שאתם מתכננים לקחת אתכם, אנחנו יודעים שזה מפתה, אבל תשתדלו לקחת רק מה שאתם באמת צריכים.

אחרי שהנחתם את כל הבגדים בערימה, מקפלים כל בגד לשניים, משטחים ואז מגלגלים הכי צמוד שאתם יכולים ועושים גליל מכל אחד מהבגדים ומכניסים לשקית בגודל המתאים.

בצורה כזו אתם חוסכים לפחות 30-40 אחוז מהנפח של 

הבגדים במזוודה ותהיו בשוק לגלות כמה מקום חסכתם וכמה דברים אפשר להכניס בטרולי אחד.

לאחר מכן מסדרים את השקיות כמו קוביות בתוך המזוודה. כאן בתמונה אתם יכולים לראות שארזנו בסביבות ה50 פריטים +בגדי ים ולבנים ל-4 אנשים לחופשת קיץ של שבוע עם הרבה בריכה לילדים וגם לנו.
זה אמנם נראה מורכב והרבה עבודה אבל זה עניין של 15-20 דקות לארוז את כל הבגדים ואחרי שתארזו ככה פעם אחת, אתם תגלו שזו הדרך הכי נוחה לטוס.

כשאנחנו מגיעים למלון לכל ילד יש את השקיות בגדים שלו, וזה הכי קל להכניס לארון או למגירות בחדר המלון ואז כל אחד לוקח בגדים נקיים מהשקית.
אנחנו תמיד לוקחים איתנו עוד כמה שקיות אקסטרא ואחר כך משתמשים שוב בשק

יות לבגדים המלוכלכים, או לבגדים חדשים שקנינו.

אנחנו כבר טסנו לחופשת קיץ עם 3 ילדים למשך 6 ימים עם מזוודת טרולי אחת ועוד 4 תיקי גב ואפילו נשאר מקום לקניות שעשינו בחזור!

כשטסנו לחופשה בחורף עם הילדים, נאלצנו להשתמש בטרולי, תיק צ’ימידן ועוד 4 תיקי גב שהיו ריקים ברובם.
לבשנו בגדים תרמיים מתחת – גטקעס וגופיה תרמית (יש בדקטלון ב-20-30 ש”ח לפריט), השתדלתי לקחת לילדים חולצות פליז מחממות ומעיל שהיה עליהם רוב הזמן, גרביים מחממות ואתם מסודרים! הכל בראש וברגע שמבינים את זה אפשר בהחלט לטוס בצורה חסכונית ולגלות כמה זה כיף שאפשר להסתדר רק עם טרולי ולחסוך מאות שקלים בכל חופשה שלכם בחו”ל!

זה בהחלט אפשרי וכל פעם אנחנו חוזרים אפילו עם בגדים נקיים כי אנחנו תמיד אורזים עוד איזה סט אקסטרא לילדים.

ולסיום,

עוד טיפ קטן כבונוס מאיתנו.

ביום הלפני אחרון של החופשה שלכם, תתחילו לארגן מחדש את התיקים והמזוודות ולארוז את כל מה שכבר לא צריך. ככה אתם אורזים בנחת בלי לחץ, ויש לכם את היום האחרון לניצול מקסימלי בלי להתחיל לארוז במתח ובלי לשכוח שום דבר חלילה.

אחרי שארזתם את כל התיקים והמזוודות יחד עם מה שקניתם בחו”ל, תשאלו בקבלה במלון אם יש להם משקל נייד, שיאפשר לכם לדעת אם אתם עומדים בדרישות המשקל של חברת התעופה או שתדרשו לשלם עוד אקסטרא.

במידה וגיליתם שאתם חורגים במשקל, אל תלחצו. קודם כל תשקלו את כל התיקים והמזוודות – גם תיקי הגב, ותראו אם אפשר להסתדר איכשהו עם התיקים שאתכם.

במידה ואתם טסים בטיסה סדירה – לואוקוסט או כל חברת תעופה – (לא תקף במקרה של טיסות שכר), תוכלו להכנס לאתר של חברת התעופה שאיתה אתם טסים חזרה יחד עם מספר ההזמנה, לעשות צ’ק אין (שבחברות הלואו קוסט צריך לעשות בלי קשר), ואז כדאי להוסיף עוד משקל עודף. גם אם זה יעלה לכם יותר, תהיו בטוחים שבשדה התעופה תשלמו יותר ובמקרים מסוימים אף סכום כפול על כל קילוגרם נוסף.

לכן, עדיף שתשלמו מראש ותהיו בראש שקט לקראת הצ’ק אין בשדה התעופה כשאתם יודעים כמה הכבודה שלכם שוקלת. מומלץ לקחת קילו נוסף לבטחון כי לא תמיד המשקלים בבתי המלון מדויקים.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *