חופשה עם ילד חולה , ילד חולה בחול , ביטוח נסיעות לחול , טיסה עם ילד חולה – מה עושים?
חופשה בחו"ל עם ילד או בן משפחה חולה במחלה כרונית
חופשה משפחתית בחו”ל היא חוויה שכל בני המשפחה זוכרים זמן רב. עבור ילדים זו חוויה חשובה ופותחת אופקים, שחבל לוותר עליה. אלא שהרבה הורים לילדים הסובלים ממחלה כרונית או ממחלה קשה, מוותרים על נסיעה לחו”ל מחשש למקרים רפואיים שלא יהיה להם כיסוי ביטוחי.
כל מי שיוצא את גבולות ישראל יודע שצריך להפעיל ביטוח רפואי בחו”ל לכל מקרה שלא יבוא. כאשר מדובר באדם או ילד בריאים, יהיה זה במסגרת ביטוח נסיעות שגרתי שניתן לעשות בטלפון אפילו בדרך לשדה התעופה. כאשר מדובר בילד הסובל ממצב רפואי כרוני או מתמשך, נדרשת תשומת לב מיוחדת לכיסוי הביטוחי הניתן ומומלץ לעשות הכנה מסודרת מספיק זמן לפני תאריך היעד לנסיעה.
ביטוח ילד למצב של החמרה במחלה בעת שהיה בחו"ל
למעשה, ביטוח הנסיעות למי שסובל ממצב רפואי ידוע, נועד לכסות מקרים של החמרה פתאומית במצבו שתדרוש טיפול מיידי במקום החופשה. מרבית חברות הביטוח מציעות הרחבות לביטוח הנסיעות הרגיל, שכוללות מקרה של החמרה במצב, אך לרשימת מחלות מצומצמת בלבד.
עם זאת, חשוב לדעת שכיום ניתן לרכוש הרחבות לביטוח לכמעט כל מצב רפואי: חולים שאושפזו בשלושה חודשים שלפני הנסיעה, חולי סרטן, אנמיה, טרשת נפוצה, אי ספיקת כבד, CF , מושתלי איברים, חולי ריאות כרוניים הנושאים בלון חמצן, חולי המופיליה וחולי דיאליזה. כמו כן, יכולים להיות מבוטחים בעלי נכות של עד 100%.
בדרך כלל, ביטוח מסוג זה דורש חיתום של הורי היד החולה, כלומר מילוי שאלון רפואי, הגשת מסמכים ואישורים רפואיים וחתימה פיזית של ההורים.

מה לעשות במקרה של צורך בטיפול רפואי לילד בחו"ל?
אם מדובר במצב הקשור למחלתו של הילד או שיכול להשפיע עליו בשל מחתו באופן חמור, יש להתקשר קודם כל אל נציגי הביטוח. אם מצבו של הילד מאפשר המתנה של כמה שעות, כדאי לעשות את הטלפון לפני ההגעה לבית החולים כדי לוודא שאתם יודעים בדיוק מה הפרוצדורה העומדת לפניכם בית החולים המסוים. נציגי חברת הביטוח יוכלו לכוון אתכם למקום הטוב ביותר לקבלת טיפול מהסוג הנדרש או למקום הקרוב ביותר למקום שבו אתם נמצאים.
אשפוז של ילד חולה בחו"ל
במקרה של צורך באשפוז הילד בבית חולים, למשך יום או זמן רב יותר, יש לעשות זאת רק דרך ביטוח הנסיעות. לפי סוג הביטוח תידרשו לשלם השתתפות עצמית בגובה מסוים או כלל לא. במקרה שיידרש המשך טיפול או המשך אשפוז בישראל, הביטוח אמור לכסות גם את ההעברה של הילד חזרה לארץ, אם בהטסה רפואית ואם בליווי רפואי בטיסה רגילה.
בכל מקרה, תמיד שמרו את כל החשבונות והקבלות על תשלומים ששילמתם או על טיפולים שקיבלתם, ועל כל סיכום רפואי.
מתי לא ניתן לנסוע לחו"ל עם ילד חולה
- אם הילד נמצא במהלך טיפול שהוא אמור לקבל בזמן שהותו בחו”ל, כמו דיאליזה וכימותרפיה, לא ניתן לקחתו לחו”ל ואין חברת ביטוח שתכסה את עלות הטיפול בחו”ל.
- אם הרופא המטפל בילד המליץ שלא לנסוע
- אם ביעד הנסיעה לא קיים מענה רפואי הולם למקרה הצורך
- אם הילד נמצא במעקב רפואי צמוד
- אם אף חברת ביטוח לא הסכימה לבטח את הילד
למה לשים לב בחתימה על פוליסת הביטוח
- פוליסת הביטוח מכסה ילד שנוטל תרופות קבועות
- יש כיסוי גם למקרה של אשפוז ממושך
- משך תקופת הביטוח המרבית
- לוודא סכום הכיסוי
- לוודא שיש אישור של מנהל חיתום ושהפוליסה בתוקף.
- לעשות ביטוח נסיעות מיד לאחר סגירת הטיסה כדי להיות מכוסים כבר בתקופה שממועד הזמנת הכרטיסים עד לטיסה עצמה, עם סעיף של החמרה של מצב קיים.