חופשה עם תינוקות ועם ילדים קטנים טיפים ורשימת ציוד
רגע לפני שהקיץ מתחיל, משפחות רבות מתחילות להתעניין בנופש עם הילדים.
אז צריך לשרוד את יולי אוגוסט בבית, בשלל פעילויות, אבל הנפש זועקת לחופש.
חופשה עם תינוקות ועם ילדים קטנים, איך עושים את זה? המדריך המקוצר
חופשה עם תינוקות ועם ילדים קטנים, איך עושים את זה?
אז אם בכל זאת החלטתם שאתם יוצאים לנופש עם פעוטות וקטנטנים , הנה כמה טיפים שאני יכולה לתת אחרי שבשלושת השנים האחרונות היינו עם הילד לפחות ב-10 חופשות . אמנם מדובר כאן על נופש בארץ ולא על טיסות לחו”ל ,
אבל הטיפים הללו יכולים לשמש אתכם גם אם תחליטו לבחור באפשרות של טיסה עם ילדים קטנים.

מה צריך לקחת לחופשה עם תינוקות או פעוטות ?
לפעוטות מתחת לגיל שנתיים:
אוכל לתינוקות בחופשה במלון
מומלץ לקחת איתכם קופסה של תמ”ל + כפית, גם אם זה ליומיים וגם אם זה לארבעה, עדיף שיהיה יותר ולא תתקעו פתאום בלי באמצע הלילה.
דייסות – במידה והילד אוכל
2 בקבוקים גדולים של מים מינרלים (רק עבור התינוק), אל תסמכו על זה שבמלון יהיו מים איכותיים או שיהיה לכם איפה לקנות מים אלא אם כן אתם נוסעים לחופשה בארץ או במקום מתורבת.
במידה והילד אוכל מרק\ פירות – התקשרו מראש לוודא האם יש מזון לתינוקות בבית המלון אליו אתם הולכים. אתם תופתעו לגלות שמלונות רבים מחזיקים גרבר ומעדנים מיוחדים לתינוקות.
ציוד נלווה - רשימת ציוד לטיול עם תינוקות
- 3-2 בקבוקים
- מברשת לניקוי הבקבוק
- טיטולים – קחו לפי 6 טיטולים ליום.
- 3-4 חיתולי טטרה
- מצעים – בד”כ בבתי המלון נותנים לול עם מצעים ומגן ראש, מומלץ בכל זאת להניח חיתול טטרה או פלנלית באזור של הראש של התינוק או אם יש לכם סדינית שנקשרת זה עדיף.
נותנים גם שמיכה בבית המלון יחד עם סדין. במידה והתינוק שלכם בעל עור רגיש והיו לכם תקריות עם אבקות\ מרככי כביסה שגרמו לגירוי, מומלץ להביא סט מצעים מהבית. - משחת החתלה
- 3-4 מוצצים רזרביים.
- ג’ל ציטרונלה לעקיצות יתושים
- פניסטיל ג’ל לעקיצות יתושים

בגדים לתינוק לטיול
עד גיל שנה – 3 סטים של בגדים לכל יום . אחרי גיל שנה – 2 סטים של בגדים לכל יום + בגד ללילה שישמש כפיג’מה
מעל גיל חצי שנה – בגד ים , רצוי כזה שמגן על עור התינוק מפני קרינת השמש
כובע
2 זוגות נעליים (במידה והפעוט הולך)
אמבטיה
עד גיל שנה – מומלץ להביא סבון מהבית . ברשתות הפארמים ניתן למצוא אריזות מוקטנות של סבונים לתינוקות. זה אמנם יותר יקר אבל נוח מאוד וחוסך מקום בתיק.
מגבת – יש בד”כ במלון מגבות נקיות. במידה והילד עם עור רגיש, הביאו מגבת מהבית.
במידה ויש לכם מתקן אמבטיה כגון דפני או בטיה , הביאו אותו איתכם, הוא יהיה לכם לעזר.
צעצועים :
הביאו לילד צעצועים קטנים שאתם יודעים שיעסיקו אותו. קחו בחשבון שאין צורך לקחת את כל הבית, כי רוב התינוקות מוצאים עניין בצפיה במתרחש מולם, במיוחד כשיש הרבה אנשים ואקשן.
מומלץ להביא שמיכה שעליה הילד יוכל לשבת ולשחק או לזחול.
מצופים \ גלגל – מתחת לגיל חצי שנה לא מומלץ להכניס תינוקות לבריכות, בשל כמות הכלור הרבה שיש בהן ובשל החשש להידבקות מזיהומים בשל הטבילה עם אנשים רבים באותם המים.
תרופות:
אני תמיד לוקחת איתי בתיק איזושהי תרופה להורדת חום ושיכוך כאבים יחד עם מזרק, כבר קרה לנו שבמהלכו של נופש הילד פתאום העלה חום.
קרם הגנה – חשוב מאוד!
תחליב נגד יתושים או ג’ל ציטרונלה
תינוקות בני 4 חודשים ואילך – מומלץ לקחת תכשיר להקלה על כאבי שיניים
פלסטרים
פניסטיל ג’ל

עגלה – מומלץ ואפילו רצוי.
לול – הקפידו תמיד לוודא מול המלון\ צימר\ בית הארחה אליו אתם הולכים, שיש להם לול במצב שמיש ותקין. במידה ואתם הולכים לצימר או בית הארחה, מומלץ להביא איתכם לול קמפינג במידה ויש לכם.
יצא לנו להתקל במקומות שהיה להם לול חצי מתפרק , או לא תקין.
לפעוטות בני שנה + בנסיעות ארוכות
השתדלו לתאם את זמן הנסיעה לזמן השינה של הילד.
עדיף למשל לצאת מוקדם בבוקר, בשעה שבה הילד רגיל לישון, להעיר אותו חצי שעה טרם היציאה, כדי שאח”כ הוא ירדם במהלך הנסיעה. עבד אצלנו מצוין מספר פעמים.
מומלץ לעשות עצירה של רבע שעה לפחות להתרעננות וחילוץ עצמות במידה והתינוק ער (אם הוא ישן, תיסעו!)
טרם היציאה הביתה , מומלץ לעשות לילד מקלחת, לתת לו אוכל ולמשוך לו את שעת השינה כדי שירדם בנסיעה והיא תעבור לו יותר בקלות.
מומלץ שאחד מכם יישב ליד הילד במהלך הנסיעה כדי שהשני יתפנה לנהיגה.
הקפידו להצטייד מראש בשלל משחקים, צעצועים , ספרים , מדבקות ודברים שיוכלו להנעים את זמן הנסיעה.
אני תמיד נוהגת לבצע קניות במציאונים שונים כמו הכל בדולר וכו’ ואני קונה שם כל מיני שטויות שיעסיקו את הילד בזמן הנסיעה בגרושים.
מומלץ להכין דיסקים עם שירים שהילד אוהב לזמן הנסיעה.
טיסות עם פעוטות
השתדלו לתזמן את הילד במידת האפשר כך שהוא ישן במהלך הטיסה.
בזמן ההמראה והנחיתה, מומלץ לתת לילד לשתות מבקבוק, למצוץ מוצץ או לינוק, זה עוזר להם לשחרר את הלחץ באוזניים.
במידה ויש לכם עגלה יקרה, מומלץ לבקש מצוות הדיילים להעלות את העגלה אחרונה ולקחת אותה איתכם עד לפני העליה למטוס כדי שלא ישימו עליה מזוודות ודברים כבדים שעלולים להרוס ולשבור אותה. אם יש לכם אפשרות להשאיל עגלת טיולון פשוטה מחברים או משפחה זה עדיף.
סלקל – מומלץ לקחת, אסור לנסוע במוניות בלי סלקל, זה מסכן את בטיחות תינוקכם במקרה של תאונה.
מניסיון אישי – לנו היה יותר קל לנסוע ברכב לאילת עם חצי בית מאשר לטוס . כשנמצאים בעיר אחרת וצריך להתנייד ממקום למקום, צריך לסחוב סלקל, זה סיפור במוניות, אין איפה לשים דברים שקונים, וזה הרבה יותר מורכב מאשר לשים דברים באוטו ולנסוע. נסענו לאילת ברכב מספר פעמים וזה היה הרבה יותר קל מאשר הפעם האחת שטסנו שהילד היה נודניק בטיסה, והטיסה חזרה נדחתה בשעתיים, הילד נרדם בשדה והספיק להתעורר, ואז נחתנו היישר לתוך הפקקים של אחה”צ באיילון למשך שעה וחצי. לקח לנו 4 שעות להגיע הביתה מהרגע שיצאנו מהמלון. היינו מגיעים ברכב באותו זמן.
לסיום,
השתדלו להנות, לזכור שאתם פה בשביל לבלות, אל תחסכו יותר מדי במלון, לפעמים עדיף להוציא עוד כמה שקלים ולהנות מחדר גדול ומרווח יותר ומפעילויות לילדים .
מומלץ מאוד ללכת על מלונות שבהם החדרים מורכבים מחדר שינה וסלון, או מיני סוויטה במיוחד אם אתם נוסעים לכמה ימים . לרוב המלונות הללו מאובזרים מבחינת החדרים ומאפשרים לכם פרטיות ונוחות במהלך החופשה.