Color logo no background

איסטנבול למטייל הישראלי – נופש באיסטנבול עם ילדים – טיפים לטיול שופינג ואוכל באיסטנבול

אחרי כל תקופת הקורונה ולאור העובדה שכל מה שאני עושה כל היום זה להזמין חופשות וטיסות לאנשים בתור סוכנת נסיעותכשהיעד העיקרי של הזמנת טיסות הוא איסטנבול, הגעתי למסקנה שכדי למכור את היעד יותר טוב, אני צריכה לחוות קצת.

כל סוכן נסיעות יעיד שהוא מוכר יותר בקלות יעדים שהוא מכיר והוא ביקר בהם, חלק מסודות המקצוע.

לפני כשבוע החלטתי לבדוק טיסות לאיסטנבול וגיליתי טיסות ברגע האחרון בעלות של כ-100 דולר לאדם הלוך וחזור עם חברת פגסוס. נכון שזה לא טורקיש איירליינס שהם חברת תעופה קצת יותר מפנקת, אבל בשביל שעתיים טיסה – 100 דולר לאדם זה באמת בקטנה.

אז ארזתי תיק ל-3 ילדים ובבוקר למחרת כבר היינו על המטוס.

נכון להיום באיסטנבול אין חובת חיסון לתיירים וכל מה שנדרשנו לו בתור לא מחוסנים, היה אישור של בדיקת PCR שלילית שאותו נדרשנו להציג בכניסה לטורקיה וביציאה מישראל.


הזמנת טיסות לאיסטנבול

היתרון הגדול באיסטנבול הוא שיש לה קוים די פעילים שכוללים 4-6 טיסות יומיות לכל כיוון, מה שיוצר יותר היצע וכך גם מחירים זולים יותר.

ניתן למצוא טיסות לאיסטנבול בטווח מחירים שנע בין 100-400 דולר לאדם, ואם אתם גמישים בשעות – לפעמים יצא לכם יותר משתלם לטוס בלילה ולחזור בבוקר – צהרים ולקחת לילה נוסף במלון במחיר שיהיה עדיין נמוך משמעותית מההפרש בין העלות של טיסה מוקדם בבוקר וחזרה מאוחר בלילה.

הערה קטנה לגבי טיסות בוקר – אמנם טיסות שיוצאות ב-6-5 בבוקר מאפשרות לכם להגיע בשעה מוקדמת ו”לנצל את היום”, אבל בשביל להגיע לטיסה מוקדמת בבוקר, אתם צריכים לצאת באמצע הלילה לשדה כשבגלל ההתרגשות אתם לא ממש תישנו, כך שאתם נוחתים איפשהו בשעות הבוקר המאוחרות בחול, כשאתם עייפים אחרי יותר מדי שעות בלי שינה והעייפות הזו מלווה אתכם לאורך כל היום הראשון ומתישהו בצהריים אתם תרגישו צורך לישון.

לכן, אני לרוב אעדיף את האופציה של טיסה בשעות הערב או הלילה שהיא גם יותר זולה ולחזור בשעות שהן פחות נוחות, במיוחד אם ההפרש משמעותי. כאשר מגיעים בערב אמנם “הפסדתם” את היום הראשון של החופשה, אבל אפשר לקחת את היום הנוסף הזה בחזור, ולהתחיל את הטיול שלכם בעיר החדשה כשאתם עירניים ורעננים אחרי שינה טובה בלילה.


האם איסטנבול בטוחה?

שדרות איסטיקלל , מלא בתיירים , בתי קפה ומסעדות גם ביום וגם בלילה

שמעתי הרבה לקוחות שאומרים שהם חוששים לטוס לאיסטנבול, אך אני חייבת להודות שהרגשנו שם די בטוחים. כל כמה מטרים יש נוכחות של אנשי משטרה באזורים הראשיים, וחוץ מנודניקים שמנסים למכור בשמים ונטפלים בעדינות (אוריגינל, שוק שחור), הרגשנו די בטוחים ונסעתי לבד עם 3 ילדים.

איסטנבול היא אחד היעדים המתויירים בעולם ובמיוחד אם אתם לוקחים מלון באזור של כיכר טקסים, תרגישו מאוד בטוחים כל היום וכל הלילה, כי יש הרבה מקומות בילוי שפתוחים עד מאוחר כך שתמיד יש תנועה ערה ברחוב, גם ב-1-2 בלילה.

עם זאת, חשוב לציין כי באיסטנבול יש הרבה תושבים עניים והשכונות הפחות טובות לא מרוחקות מדי מהמרכז, מה שמוביל למצב שבו יש הרבה כייסים ולכן חשוב להזהר ולהסתובב עם מעט כסף עליכם ולפזר אותו במספר תיקים או כיסים ולשמור על הפלאפון שלכם.

באחת הפעמים ישבנו במסעדה ופתאום ילד בערך בן 6 הגיע, הסתכל עלינו, הושיט יד לתוך הקופסא עם הכנפיים שאכלנו מ-KFC, לקח לנו וברח. הילדים שלי היו די בשוק אבל אמרתי להם שבמקום לכעוס אפשר להבין למה הוא עושה את זה ולהתייחס בחמלה ובהבנה לסיבה שבגינה הוא עושה את זה.

KFC – אין מצב שאני מפספסת בחול

איפה כדאי לישון באיסטנבול?

באיסטנבול יש 2 אזורים עיקריים לתיירים – אזור טקסים ואזור האגיה סופיה – החלק של המסגדים הגדולים והבזאר.

יש כאלה שמעדיפים באזור של העיר העתיקה ויש את אלו שיעדיפו את טקסים, להשוואה – טקסים יותר “חיה” ותוססת כמו תל אביב, והאזור השני, יותר מזכיר את העיר העתיקה בירושלים. תלוי בכם ובאופי שלכם.

אנחנו ישנו באזור טקסים כאמור, ונהנינו מהשדרה המרכזית שעמוסה בחנויות, מסעדות, ברים ותנועה ערה של אנשים בכל הגילאים בכל שעות היום.

מלון אמרלד – מלון 4 כוכבים נהדר וזול ליד כיכר טקסים – 70$ ללילה לחדר משפחה ל4 אנשים עם ארוחת בוקר!

איך מוצאים מלונות זולים באיסטנבול?

בגדול, איסטנבול זה אחד היעדים שאם אתם לא נוסעים בעונת השיא, המחירים יורדים. הכל עניין של היצע וביקוש. המלונות שנשארים ריקים מורידים ברגע האחרון מחירים והמלונות המלאים מעלים.

עם זאת, במידה ואתם מתכננים על מלונות 5 כוכבים מפוארים, אליהם כן כדאי להזמין מקום כמה שיותר זמן מראש מאחר והביקוש שלהם די גבוה. אם אתם מחפשים חופשה ספונטנית זולה, אפשר למצוא המון מלונות 4 כוכבים נחמדים בדירוג לא רע באזור טקסים בעלות של 30-50 דולר ללילה לזוג, רק תבואו עם ציפיות סבירות, ולא עם ציפיה לארוחת בוקר מושקעת ומפנקת כמו המלונות בישראל.

מומלץ לבדוק מול סוכן נסיעות ולקבל הצעת מחיר למלונות מאחר ולסוכני נסיעות יש הרבה פעמים מחירים יותר זולים משמעותית מאתרים כמו בוקינג, והם רואים זמינות בזמן אמת והכי חשוב – יש לכם עם מי לדבר במקרה של בעיה.


האם באיסטנבול נחמדים לישראלים?

מרבית המלונות יקבלו אתכם בשמחה גם אם אתם ישראלים, רק תשתדלו להתנהג בצורה מנומסת – לא להרעיש, לא לדבר בלגלוג בעברית ליד אנשי המלון או במסעדות (רבים מהם יודעים קצת עברית וזה באופן כללי על איסטנבול), אל תתווכחו יותר מדי וגם אם ניסו לעשות עליכם מצליח, תגיבו בנימוס ובאיפוק.

לנשים – אל תסתובבו בצורה חשופה מדי, לא חולצות בטן, לא מחשוף עמוק מדי, ולא חצאית קצרה מדי. בכל זאת, תכבדו את המקום.

שופינג באיסטנבול

בכל מקום שקראתי על איסטנבול , אמרו לי שהכי טוב לעשות שופינג בבזאר הגדול. האמת שהרגשתי שם כמו דולרים מהלכים כשבכל מקום ניסו לתקוע לי מחירים גבוהים כשקלטו שאני ישראלית והטעות שלי היתה שהלכנו לבזאר ביום השני שלנו שם, לפני שהספקנו לבקר בחנויות. יום אחרי שהיינו בבזאר יצא לי להכנס לכמה חנויות גדולות ברחוב הראשי (איסטיקלל) ושם מצאתי את אותם פריטים בהרבה יותר זול מהבזאר. הסוחרים בבזאר ממולחים ועושים ריגשי ובאחת הקניות של תיקים לי ולבנות, לא הצלחתי למשוך כסף מהכספומט ואמרתי למוכר שאני מצטערת אבל לא נשאר לי כסף ואני לא רוצה להתקע בלי. תוך רגע וחצי המחיר ירד לשליש..

אבל החבר’ה שם מתישים, הם נהנים מההתמקחות. ועדיין, קנינו נעלי ספורט לי ולילדים בסביבות ה-250 ש”ח ל-4 זוגות נעליים טובות וכולנו יצאנו מרוצים.

בסוף הטיול בבאזר המקורה גילינו את השוק שנמצא בחוץ, יש שם כל מיני פיצ’פעקס ודברים קטנים יותר, פחות בגדים, כמו למשל 8 זוגות גרביים ב-20 ש”ח (כשיש לכם מתבגרים זה דבר חשוב), כל מיני קשקושים לילדים, ממתקים ועוד.

אני כן ממליצה להכנס לרחוב איסטיקלל ולעבור בחנויות הגדולות, לחפש את הקולבים של הסיילים – זה דורש סבלנות, אבל אפשר למצוא מציאות ממש שוות לכל הגילאים, תיקים ב-25 ש”ח, מעילים ועוד.

אחת הסיבות שבחרתי לטוס דווקא לאיסטנבול היא העובדה שיש לי 3 מתבגרים שגדלו ב-2 מידות ובסכום של כ-1300 ש”ח מילאתי 2 מזוודות גדולות (כולל המזוודות שעלו כ-70-100 ש”ח) בבגדים לחורף לכולנו.

תחבורה באיסטנבול

איסטנבול מציעה קו רכבת קלה, אוטובוסים ומוניות שהם די נוחים לתמרון. בהתחלה קצת הסתבכנו עם הכרטיס שלהם שצריך לקנות בתחנת הרכבת ואז מטעינים אותו עם WIFI באיזה סכום שתרצו לנסיעות. עבדנו עם גוגל מפות שהדריך וכיוון אותנו ועזר לנו להגיע ממקום למקום.

אני ממליצה לטייל ברגל ברחובות הפנימיים לכיוון מגדל גלטה מכיכר טקסים, יש הרבה מה לראות ולהנות מהאוירה.

אוכל באיסטנבול

איסטנבול זה אחד המקומות השווים למי שאוהב אוכל. בין אם זה דגים, בשר, מתוקים ואפילו אוכל צמחוני.

בכל פינה שניה תמצאו דוכן של ערמונים חמים קלויים שזה היה פשוט מעדן בקור המקפיא שמסביב, דוכנים עם תירס, בייגלה טרי עם שומשום, ואל תוותרו על חנויות המתוקים שמציעות בקלוואה וכנאפה שלא מהעולם הזה בגרוש וחצי!

עוד לחובבי הבשר – אתם חייבים לטעום את הקבב התורכי, את הצלעות כבש (כ-30-50 ש”ח למנה יפה), את הדונר – השווארמה שנמצאת בכל מקום, ואם אתם מחובבי הפאסט פוד, תוכלו למצוא מגוון סניפים של מקדונלדס, KFC, בורגר קינג וגם מאפיות עם שלל מאפים שווים וטעימים.

בגדול, זו היתה אחת החוויות הקולינריות היותר מהנות שהיו לי במסגרת טיול בחול, כשלא צריך לדאוג יותר מדי לעלויות כי הכל זול יחסית לישראל.

באיזה מטבע משתמשים בטורקיה?

בטורקיה משתמשים בלירה טורקית, שהיא כרגע די בשפל יחסית לשקל בגלל ההיחלשות של הלירה הטורקית, כשכיום כל 4 לירות טורקיות בערך שוות לשקל ישראלי אחד.

כדאי לפרוט בשדה התעופה בנתב”ג ללירה טורקית או לאירו, ובכל מקום יש צ’יינג’ים אבל עדיף לפרוט מראש ולקחת איתכם. בכל המקומות המרכזיים יש כספומטים בינלאומיים, אך קחו בחשבון שיש כאלה שלא מקבלים כרטיסי אשראי ישראלים, לכן עדיף להגיע עם כסף עליכם.


איך מסתדרים עם השפה באיסטנבול?

כיאה לאחת המדינות המתויירות, באיסטנבול מרבית העוסקים בתיירות או במסחר דוברים אנגלית שוטפת. בכל האינטראקציות שלנו נתקלנו באנשים שדוברים אנגלית ולא נתקלנו בקשיי שפה כלשהם.

בדיקות קורונה באיסטנבול

מבחינת בדיקות קורונה באיסטנבול, תוכלו להזמין שירות של בדיקת PCR עד למלון בעלות של כ-50-35 ש”ח לאדם ממעבדה פרטית, עם תוצאות לנייד באותו היום. אל תזמינו מהמלון שלכם כי הם יחפשו לעשות עליכם רווח נוסף. אני מצרפת לכם טלפון של נציג של אחת המעבדות באיסטנבול עם שיחה ישירה בווצאפ, שהיה סופר שירותי ואדיב ואפילו הציע לעזור עם העברות או סיורים בעיר וכל דבר שנרצה.

בנוסף, אם אתם מעוניינים לבדוק, תוכלו לעשות בדיקה סרולוגית לאיתור נוגדנים להחלמה מקורונה. זה אמנם לא תופס בארץ, אבל כך תוכלו לדעת אם יש לכם נוגדנים, כשבארץ בדיקה שכזו עולה 150 ש”ח בבתי החולים (בדיקה סרולוגית עם לקיחת דם למעבדה ולא בדיקת החרטא עם דגימת דם מהאצבע בבדיקה מהירה). גם כאן קיבלנו תוצאה באותו היום וכולנו יצאנו מחלימים.

עשינו גם סרולוגית בשדה התעופה מחוסר הבנה, אך זו היתה בדיקת דם מהירה שזיכתה רק את שתי הבנות שלי שהן בנות 10 בתעודת מחלים אחרי ששיגעתי את משרד הבריאות.

במידה ואתם מעל גיל 12, משרד הבריאות מתעקש שתעשו גם זריקה כדי לקבל אישור מחלים, אך אחרי שחליתי פעמיים בשפעת הקורונה ואחרי שהילדים שלי מסתבר שנדבקו והיתה להם אולי שפעת קלה, אני מעדיפה לסמוך על מערכת החיסון שלנו ולא על חיסון נסיוני של פייזר או מודרנה שהוכח כבר כלא יעיל במניעת תחלואה.


העברות משדה התעופה בטורקיה לשדה וחזרה

מאחר והזמנתי את החופשה בערך ב11 בלילה, לא רציתי לקחת סיכון של הזמנת העברות לבוקר, והעדפתי לנסות לקחת מונית בשדה התעופה, גם כדי להבין מה העלויות.

אנחנו כסוכני נסיעות מוכרים העברות בסביבות כ-40-50 דולר לכיוון להעברה שכוללת רכב מיניבוס קטן עם 8 מקומות בד”כ , כך שאם אתם זוג עם 2 מזוודות, עדיף שתקחו רכב נוח ומרווח.

הנסיעה משדה התעופה לעיר אורכת בין שעה לשעה וחצי, תלוי בשעות העומס, וכדאי שתהיה לכם נסיעה נוחה בתחילת וסוף הטיול.

בהלוך תפסנו מונית רשמית של שדה התעופה ולקחו לנו 35 יורו לכיוון. בחזור כבר הזמנתי דרך המשרד מיניבוס ב40$ וזו היתה חויה נעימה ומפנקת הרבה יותר במקום להצטופף במונית קטנה.

כמה מזוודות להזמין לטיסה לאיסטנבול?

אם אתם מתכננים לעשות שופינג, אל תקחו איתכם חצי בית.

חבל סתם לשלם יותר על הטיסה הלוך ועל משקל יתר בחזור.

במידה ואתם נוסעים לחופשה של 3-4 ימים, אפשר בהחלט להסתדר עם טרולי ותיק גב לכל נוסע, יחד עם נעלי ספורט או נעלי הליכה נוחות. אין טעם לסחוב עקבים או מגפיים או יותר מדי בגדים מאחר ואתם תלכו רוב היום (אנחנו עשינו 10 ק”מ בממוצע ביום!) ותרצו נעליים נוחות שיתמכו ברגליים ובגב שלכם.

מלונות באיסטנבול

ההמלצה שלי היא תמיד לבדוק ב- TRIP ADVISOR את המלונות שאתם רוצים ללכת אליהם, אם מצאתם מלון שנראה יפה ומפואר במחיר זול מאוד, צריכה להיות לכך סיבה.

למשל מצאתי את מלון Nova Plaza שהוא מלון 4 כוכבים מצוין ליד כיכר טקסים, שהיה לו מחיר ממש אטרקטיבי, אך עיון קל בתגובות גילה שיש בו הרבה מטופלים של השתלות שיער במסגרת דיל עם המרפאות, וזה מחזה לא נעים לראות אנשים עם ראש חבוש ומדמם כשאתה בא לאכול ארוחת בוקר ולהתחיל את היום. נתקלנו במטופלים הללו גם ברחובות וזה לא סימפטי במיוחד.

חשוב לראות תמונות של מטיילים, לקרוא על היחס ולא רק ללכת על מה שזול. ועם זאת, תנמיכו ציפיות ותדאגו לבדוק גם את גודל החדר. חדרים שהם פחות מ-20 מ”ר יהיו לכם די צפופים וקטנים וירגישו קלסטרופובים, וגם קחו בחשבון שמרבית המלונות באיסטנבול בעיצוב קלאסי עתיק ולא הכי מודרנים.

תוכלו למצוא כאן מלונות באיסטנבול


איסטנבול עם ילדים

אני חייבת להודות שהייתי קצת בספק לגבי כמה הילדים שלי יהנו בחופשה הזו (בני 10,14), אך אחרי חודשיים שהם היו בבית בבידודים הם היו מחורפנים והיו זקוקים נואשות לפורקן הזה וכששאלתי אותם בערב אם הם רוצים לטוס למחרת בבוקר שלושתם קפצו בהתלהבות ורצו לחדרים לארוז את הבגדים שלהם.

קודם כל – מבחינת אוכל – יש שפע של מקומות של פאסט פוד והם נהנו לגלות פריטים חדשים בתפריט של מקדונלדס או בורגר קינג ולטעום דברים חדשים, לחגוג בקונדיטוריות על עוגות מושחתות ולאכול בכיף מהבשר שיש שם בכל מקום.


איסטנבול אטרקציות לילדים

הלכנו למוזיאון מאדאם טוסו באיסטנבול, ראיתי ביקורות מעולות וציפינו לקצת יותר, אבל לילדים היה מגניב לראות את בובות השעווה. מאחר והמוזיאון באיסטנבול, הוא מכיל בתוכו לפחות מחצית מהדמויות מעולם התרבות הטורקי, שאין לנו שום נגיעה אליו.

בנוסף, ברחוב הראשי – איסטיקלל – באחד הקניונים, ליד המוזיאון וליד דקתלון , תוכלו למצוא בקומה מתחת לדקתלון מתחם ענק של פארק טרמפולינות עם שפע של פעילויות מאתגרות לילדים, הילדים שלי נהנו משעה של כיף בעלות של כ-25 ש”ח לילד לשעה.

עוד כדאי ללכת עם ילדים לשוק ולבזאר, לנסוע בטראם ברחבי העיר – זו חויה די מעניינת, יש קניונים יפים בכל

העיר שמספקים חויה לילדים סקרנים. בגדול רצוי לא לקחת את הילדים שלכם לטיולי שופינג אם הם חסרי סבלנות כי אחרת אתם סתם תסבלו וגם הם. כדאי להגיע לונציאן אאוטלט, אנחנו לא הספקנו אבל שמענו שזה יפהפה.

מחפשים סוכן נסיעות? מוזמנים לשלוח לי ווצאפ לטלפון – 0523590933

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *