דווקא עכשיו כשהקיץ בשיאו ויש חופש גדול אני רוצה להמליץ על מסעדה נהדרת לבילוי משפחתי – פיאנו פיאנו בכפר סבא – במרכז G.
ביום שישי האחרון החלטנו לצאת קצת עם הילדים עד שסוף סוף נהייתה קצת הפוגה בטילים והלחימה ונסענו איתם לקניון שרונים להסתובב במתחם המינימול שזה כל מיני פעילויות והפעלות לילדים עם כמו מיני חנויות שמותאמות לילדים – מתחם ספורט, מתחם נסיכות, מתחם מפעל פרי ניר ומתחם סופר. נכון שיש שם קטע קצת שיווקי בחלק מהמתחמים, אבל הילדים נהנים ושרפנו בכיף שעתיים בקניון. אחר כך נסענו למתחם G בכפר סבא (מרחק של כ-5 דקות נסיעה) כדי לאכול ארוחת צהריים בפיאנו פיאנו שזו מסעדה איטלקית מצוינת שכדאי שתכירו.

בד”כ יציאה משפחתית למסעדה איכותית גם עולה לא מעט ואחד הדברים שאהבנו בפיאנו פיאנו הוא שאפשר בהחלט לאכול ארוחה משפחתית מפנקת, טעימה ומשביעה בין 150-300 ש”ח כשהכל תלוי בתפריט- אם מאפים או מנות עיקריות עם פסטות, רביולי, ניוקי או בשר. מה שאהבתי זה שהמנות גדולות ומשביעות ו-2 ילדים עם תיאבון רגיל בהחלט יכולים לחלוק יחד מנה של פסטה וגם לשבוע ולהנות.
הזמינו אותנו להתפנק במסעדה עם תקציב של עד 300 ש”ח למשפחה של 5 נפשות לארוחה מפנקת ומלאה.
מה הזמנו?
מנת פתיחה :
לחם שום עם גבינות – פוקאצ’ה מתובלת בטוב טעם עם עשבי תיבול, שום וגבינות למעלה. הבצק היה אוורירי וטעים, השילוב של הגבינות ועשבי התיבול היה מאוד מוצלח יחד.

קרפצ’יו בשר – אחד הדברים שבעלי לא מוכן לוותר עליהם, במיוחד לא במסעדות איטלקיות. המנה היתה עשויה בדיוק מושלם, הבשר בחמיצות המבוקשת והוא פשוט נהנה.
מנה עיקרית:
מגש פיצה גדולה לילדים – מגש ענק של פיצה מבצק דק ופריך, עם רוטב מצוין וגבינת מוצרלה למעלה. הילדים לא רצו פסטה וידענו שהבנות יצטרפו גם למנות שלנו אז העדפנו לקחת להם פיצה. לא ידענו מה גודל המגש ובסופו של דבר הם אכלו משולש לכל אחד וגם אנחנו חלקנו משולש ולקחנו טייק אווי למה שנשאר.

אני בחרתי במנת ניוקי מוקרם ברוטב פסטו ושמנת. מי שמכיר אותי יודע שאחת האהבות הגדולות שלי במטבח זה רוטב פסטו בשילובים שונים שאני מכינה בעצמי (וכבר כתבתי עליו לא פעם), כך שאני מאוד בררנית בכל מה שקשור לרוטב פסטו ולטעם שלו, אבל גם כאן, פיאנו פיאנו לא אכזבו והניוקי שמכינים אותו במקום היה בדיוק ברכות הרצויה וגם הרוטב במרקם המדויק. אני והבנות חיסלנו יחד את המנה בתיאבון רב

כבדים ברוטב יין אדום – בעלי הלך על מנת הכבד, שמגיעה במחבת רותחת, מנה די גדולה ומכובדת וכל כך טעימה.

קינוח – כמובן שלא ויתרנו על קינוח אחרי הארוחה, והזמנו קרם ברולה שהגיע עם בננות מקורמלות ורוטב טופי. לקח לו בדיוק דקה להתחסל כשהילדות אח”כ מנגבות את הצלחת עם הכפית ומלקקות בהנאה מרובה.

כל הסעודה המפנקת הזו עלתה 300 ש”ח בסך הכל והתפנקנו כמו שצריך.
יש לפיאנו פיאנו גם הצעות לילדים לארוחה שכוללת פסטה או פיצה אישית+ שתיה+ קינוח של גלידה בסכום שנע בין 35-40 ש”ח.

כמו כן, חשוב לי לציין שלא פעם אנחנו מגיעים עם הילדים למסעדות ולא תמיד זוכים לסבלנות מצד המלצרים כלפי ההשתוללות של 3 ילדים היפרים שלא ממש מוכנים לשבת יותר מדי במקום ומסתובבים במסעדה ולרוב אנחנו נתקלים בגלגולי עיניים אבל בפיאנו פיאנו מעודדים משפחות להגיע למסעדה וכבר כשהתיישבנו הילדים קיבלו את תפריט הילדים שבחלק האחורי שלו יש ציורים לצביעה עבור הילדים יחד עם צבעים.

המחירים סבירים בהחלט יחסית למסעדה איטלקית איכותית והמקצועיות והיד של השף ניכרת בכל אחת מהמנות. הטעמים מוקפדים ומודגשים בדיוק במינון הנכון, הבצקים של הלחמים והמאפים בדיוק ברמת הפריכות הדרושה וזו היתה חוויה מאוד מהנה.
מסעדת Piano Piano (“לאט לאט” באיטלקית) היא מסעדה איטלקית חמה אשר לה סניף במתחם ה- G סנטר בכפר סבא וסניף במתחם G סנטר ביקנעם. על המסעדה חתומים המסעדן אסף לב (בליני) בשיתוף עם השף רועי חנין שיצרו תפריט איטלקי עשיר עם מנות ביניים מיוחדות, פסטות מצוינות, פיצות קריספיות ודקות ומנות קרניבוריות איטלקיות הגונות.
אחד מנקודות הייחוד של המסעדה היא תפריט הפיצות המוכנות בתנור עצי הדר, היחיד מסוגו בארץ, שיובא במיוחד למטרה זו מאיטליה. בתפריט הפיצות שלל אופציות יצירתיות כגון פיצה קצ’יטורה עם מוצרלה, פפרוני, בייקון בצל וזיתי קלמטה, פיצה Piano, עם מוצרלה, בצל, מחית כמהין, בייקון וביצת עין, פיצה קווטרו פרומז’י – ארבע גבינות ועוד.
מסעדת פיאנו פיאנו מעוצבת בסגנון של בית חם ומודרני בטוסקנה. במסעדה מקומות ישיבה מרווחים ובר אכילה נוח.
לאנשי הלילה מציעה פיאנו פיאנו תפריט אלכוהול איטלקי משודרג עם שלל קוקטיילים, ויינות איטלקיים במחירים מיוחדים.
המסעדה עורכת גם משלוחים בשני הסניפים.