Color logo no background

ביקורת מסעדת דדה מסעדה גיאורגית אותנטית בראשון לציון DEDA – אוכל גרוזיני משובח וגם מנות צמחוניות וטבעוניות

הוזמנו להתארח במסעדת דדה בראשון לציון.

דדה היא רשת מסעדות גיאורגיות , כלומר מסעדות גרוזיניות עם מיטב מאכלי העדה.

דדה בגרוזינית זה אמא – כך שלמעשה זה המטבח של אמא, והכל לפי מתכונים שמועברים על ידי ה – DEDA של הרשת.

סניף ראשון לציון של מסעדת דדה, ממוקם ברחוב הרצל 75, מול התחנה המרכזית הישנה על הרחוב הראשי. כבר בכניסה למסעדה מבחינים באוירה קצת שונה שאפילו מזכירה במעט מסעדות מהאייטיז, כאלו שרואים בסרטים עם קירות בחיפוי עצים עבים, הרבה צמחים, מפות צבעוניות על שולחנות עץ וספסלים ופינות ישיבה מרווחות שמתאימות אף לקבוצות ומשפחות גדולות שמגיעות לחגוג.

מתחם החצר של מסעדת דדה בראשון לציון

אבל יש משהו קסום באוירה הזו שדדה נותנת.

אני ובן זוגי ביקרנו בלא מעט מסעדות בחיינו ודדה מצליחה להעביר חוויה קצת שונה. משהו יותר אלגנטי, יותר מהוקצע ועם זאת ביתי, חמים ונעים, על אף העובדה שהמלצרית שלנו היתה בחורה צעירה בת 20 ומשהו, אבל חוויית השירות שונה לחלוטין ממרבית המסעדות הישראליות שיצא לי לבקר בהן לאחרונה ששם המלצרים הותירו אותי בתחושה שהם עושים לי טובה שהם מתפנים אלי ושאני ממש מציקה להם.

האוירה במקום נעימה, יש מוסיקה רגועה ברקע, בווליום הנכון, תאורה קצת עמומה ורומנטית, ועל כל שולחן יש לכם עציץ קטן וזה נחמד וביתי.

מתי בפעם האחרונה נתקלתם במפת בד במסעדה?

הזמנו כמנות ראשונות את החצ’פורי מיגרולי שזה בצק פריך בשילוב יוגורט במילוי עשיר של גבינות וגבינה למעלה.

חצפורי מיגרולי דדה – אחת המנות השוות

אחת המנות הטובות שאכלתי, הפריכות של הבצק משתלבת נהדר עם הטעמים של הגבינות הגרוזיניות שנמצאות במנה בשפע, אכלתי 2 משולשים כאלה מהצלחת הענקית ומבחינתי סגרתי את הבאסטה לערב.

הזמנו גם את הבדריסוקו שזה מאפה פריך במילוי חציל קלוי פיטריות יער, וגבינה שיוצר יחד שילוב טעמים מעניין עם החציל, הפיטריות והגבינה יחד עם תיבול עדין.

בדריסוקו – מנה מופלאה בשילוב של חציל, פטריות וגבינות

ומאפים במטבח הגרוזיני – זה מאפים. כמו שאמרתי לבן זוגי – יכלתי להגיע עם שלושת ילדי ויכלנו לפרק יחד את החצ’פורי מיגרולי ולשבוע.

למנה עיקרית הזמנו את החשלמה שזה מרק עם בשר עגל בשילוב של 11 עשבי תיבול שיש לו טעמים עשירים של ירק וכוסברה שיחד עם הבשר שמבושל בדיוק במרקם הנכון יוצרים שילוב מיוחד בפה עם כל ביס. 

על אף העובדה שהגענו בערב חם ומהביל ועשיר בלחות של אוגוסט, מנת החשלמה היתה עדינה, קלילה ומשביעה.

בנוסף, הזמנו גם פרגית על האש, שמגיעה עם ירקות חתוכים, תפוחי אדמה פריכים ואפויים ותיבול של מרינדה גיאורגית אותנטית – כמו בשר על האש רק משודרג. 

תכננו גם על אחד הקינוחים, אבל אני התמלאתי כבר בשלב של המנה הראשונה ושנינו הרגשנו שזה יהיה יותר מדי להכניס עוד משהו לבטן.

עוד תמצאו במסעדה מגוון מנות צמחוניות וטבעוניות, כמו למשל הפחאלי – שזה גלילות חציל במילוי אגוזי מלך ופחאלי של סלק אדום, חציליאני – חציל בלאדי קלוי עם פטריות יער ועוד מנות טעימות ומיוחדות.

דוגמא למנות צמחוניות בדדה

ארוחות בוקר עשירות 

בדדה מגישים גם מגוון ארוחות בוקר עשירות בגבינות גרוזיניות ומאפים שכולם אגב, נאפים ונפתחים במקום, כך שמרגישים את הטריות והטעם המשובח בכל ביס.

המסעדה גם עושה משלוחים, אבל אם אתם שואלים אותי, צאו קצת בערב, יש משהו באוירה שם שהופך את כל החוייה לייחודית ושונה.

יש במקום גם בר עשיר ביותר של מגוון משקאות אלכוהולים כך שהמקום בהחלט יכול להתאים לבילוי בערב עם חברים לצד נשנושים.

מחירים מסעדת דדה 

המחירים במסעדה בטווח הממוצע- בינוני והמנות מאוד עשירות, גדולות ומשביעות.

המנות הראשונות שקולות למנות עיקריות מבחינת הכמות במנה ובהחלט יכלנו לצאת שבעים ומרוצים אחרי מחצית המנה הראשונה, אבל התעקשו שנטעם דברים נוספים..

לטובת גילוי נאות אציין כי אשתו של אבא שלי היא מהעדה הגרוזינית ומכינה את החצ’פורי הכי טובים שאכלתי ומגוון מאפים גיאורגיים מדהימים, אך המטבח בדדה בהחלט מספק חוויה ביתית של אוכל טעים ומנחם שהוכן עם המון תשומת לב ואהבה.

כשמה כן היא – אמא. אוכל של אמא. לא משנה מאיזו עדה אתם, תוכלו להנות פה.

לסיכום, אם בא לכם על חוויה קולינרית באוירה קצת אחרת, במקום ללכת למסעדה גיאורגית בגיאורגיה, זה הרגיש כמו ללכת למסעדה בחול במרחק של 10 דקות מהבית והטעמים המיוחדים והעשירים יפתחו לכם מושגי טעם חדשים.

מומלץ בחום,

לאתר של דדה – מסעדה גיאורגית 

לעמוד הפייסבוק של דדה

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *