המלצה מסעדת קאזה דו ברזיל אילת – מסעדת בשרים אילת – קאסה דה ברזיל אילת – מסעדות בשר באילת – קאזה דה ברזיל אילת – חוות דעת וסקירה
הודמנתי על ידי משרד יחסי הציבור של לילך דומינגז כדי להצטרף לסיור עיתונאים באילת,
לכבוד חגיגות יום הולדת 14 למסעדת קאזה דו ברזיל שנפתחה בשנת 2002.
אז נלך רגע אחורה. איפשהו לפני 10 שנים נתקלתי לראשונה במסעדה שנמצאת ממש בסמוך למלון נובה בכניסה לעיר, באחד הביקורים שלי עם בעלי דאז בעיר.

אני זוכרת את השף אומברטו טוקוס שהסתובב במסעדה וזרק לחלל המסעדה העמוס סועדים כל מיני משפטים מצחיקים שקשורים בבשר במבטא ברזילאי כבד,
מלהיב את הסועדים וגורם לאוירה שמחה ומהנה במסעדה.
זה הרגיש כאילו הוא מארח אותנו במסעדה כאילו זה הבית שלו, וזו היתה אחת מארוחות הבשרים היותר מוצלחות שזכינו לאכול.
כמובן שמאז חזרנו בכל ביקור באילת לארוחה במסעדת קאזה דו ברזיל, כשאנחנו מתכננים מראש את הלו”ז ומקדישים שעתיים לחוויה קולינרית משמחת ותמיד תמיד היה כיף.

כמה שמחתי כשלפני כמה שנים הם פתחו סניף בראשון לציון קרוב לבית שלי, אבל החויה לא היתה אותו הדבר בלי אומברטו.
השבוע זו היתה מעין סגירת מעגל כזו, לבוא ולפגוש את אבי כראל הבעלים של המסעדה ואת אומברטו ביחד,
אבל תחת הכובע של העיתונאית שמזמינים אותה לסקר את אחת המסעדות האהובות עליה.
קצת לא הבנתי למה להטיס אותנו בשביל ארוחה וזהו אבל מסתבר שהיו עוד הפתעות ביום הזה..

אז נתחיל מזה שעצם העובדה שעליתי על מטוס ככה באמצע החיים באמצע שבוע עמוס בעבודה כבר נתנה ליום הזה תחושה של אסקפיזם וחו”ל.
כשגיליתי שלטיול מצטרפת גם הדר אוקנין שהיא קולגה ובלוגרית מוכרת שמסתבר שהיא באותו ראש כיפי כמוני, אז זה כבר שדרג את היום.
כבר בכניסה למסעדה שמעוצבת בסגנון ברזילאי שמח עם מסכים שבהם מוקרנים משחקי ספורט והופעות שונות, אתם נכנסים לאוירה הססגונית של ברזיל.
ריח הבשר המעושן מהמטבח מקבל את פניכם ופותח את התיאבון גם אם השעה רק 11 בבוקר..

את פנינו קיבל אבי כראל הבעלים שהוא איש עסקים ויזם אילתי שייסד את בוסטון פיש אנד גריל וגם אחראי למסעדת מיקה סושי בר שתיכף נפרט גם עליה בהרחבה.
זו ממש חויה אחרת לבקר במסעדה שאת מאוד אוהבת ולהכיר את הבעלים והשף ולשמוע את הסיפור שמאחורי האוכל.

האירוע התחיל והשף אומברטו סיפר קצת על עצמו, על כך שגדל בברזיל למשפחה של קצבים ושבגיל 8 כבר התעסק עם בשר ושבאזור ממנו הגיע בברזיל,
היה נהוג לעשות על האש ולעשן בשרים בכל מיני דרכים שאחסוך מכם את התיאור עליהן כי זה יהרוס לכם את החשק לאכול בשר..
את ניסיונו התעסוקתי הוא צבר בתחום הבישול והקולינריה במלונות באילת עד שלפני 14 נפגש במקרה עם אבי כראל שבדיוק עסק בפתיחת המסעדה.

יחד הם בנו תפריט עשיר וייחודי וייסדו את אחת ממסעדות הבשרים הטובות בישראל, עם הקפדה על בשר איכותי וטרי, שירות מצוין ברמה גבוהה, אוכל טעים ועל מתכונים קבועים.
גם השבוע, אחרי שעברו 10 שנים בערך מהפעם הראשונה שבה אכלתי במסעדה, לבשר היה בדיוק את אותו הטעם.
התוספות היו אמנם עם שינויים קלים, אבל זה היה פשוט לעצום את העיניים ולחזור אחורה בזמן כשהיינו נשואים טריים וישבנו לאכול עם חברים במסעדה.
אז אחרי שהסבירו לנו וסיפרו לנו על חלקי הבשר השונים, אני מצרפת לכם תמונה כדי שתוכלו לראות בדיוק איזה חלק נמצא איפה אם זה מעניין אתכם כי אותי לא, העיקר שזה טעים. .
נתנו לנו להנות מארוחת הצ’ורוסקריה – שזו ארוחה בשיטת “השיפוד הרץ” – אתם מקבלים מנות פתיחה שכוללות:
אורז לבן, תפוחי אדמה, תבשיל שעועית שחורה, סלט ואמפנדס עם בשר, והבשר- 11 או 14 סוגים שונים, מתחיל להגיע אליכם ולא עוצר עד שאתם לא שבעים.
בין חלקי הבשר שתוכלו לאכול בקאזה דו ברזיל יש חלקים שונים כגון הפיקאניה, מאמיה, אנטריקוט, סינטה, פרגיות עוף, כנפיים, לבבות עוף, בוליניו – קציצות בשר, חזה מולארד (שילוב של אווז וברווז), נקניקיות צ’וריסוס ויש גם עוד סוגי בשרים בהתאם לתפריט.

עלות ארוחה לסועד היא כ-200 ש”ח אבל אם אתם מגיעים לארוחה במסעדה תפנו לפחות שעתיים ואפילו יותר כי אתם הולכים להתענג במידה ואתם מחובבי הבשר.

יש אפשרות גם למנות אישיות בשריות במידה ותעדיפו ואפילו דגים, אבל ההמלצה שלי היא ללכת על ארוחת השיפוד הרץ כי הכל כל כך טעים!

הבשרים מעושנים בדיוק כמו שצריך ועשויים במידת העשייה שתבקשו מצוות המסעדה ואתם יכולים להיות רגועים שאתם לא תצאו מהמסעדה רעבים..

אחרי שסיימנו את הארוחה פינקו אותנו בקינוחים – הקרם ברולה ממש מוצלח, יש פחזניות עם גלידה ופאווה שזה סוג של עוגת ביסקויטים בשילוב עם קרם קוקוס – משהו נחמד ומיוחד ומאוד טעים..


חשוב לציין שבמהלך החודש הקרוב, חודש אפריל 2016, קאזה דו ברזיל תהיה פתוחה (המסעדה לא כשרה) וזוג שיזמין את ארוחת הצ’ורוסקריה – השיפוד הרץ, יקבל בקבוק יין במתנה! .
אז לקראת הביקור הבא שלכם באילת, אל תפספסו את המסעדה המופלאה הזו, ובשביל הערב או לארוחה קלילה יותר, תבדקו את מיקה סושי בר.
יצאנו מהמסעדה כשאנחנו שבעים ומחויכים ולקחו אותנו לחוף הצפוני כדי להכיר את מסעדת מיקה סושי בר באילת שגם היא שייכת לאבי כראל, הבעלים ועליה תוכלו לקרוא כאן – מיקה סושי בר.
אני והדר חתכנו לפסק זמן קצר שכלל מסאז’ בחוף של מוש באילת בספא על החוף אבל על זה תוכלו לקרוא בפוסט אחר כאן- מסאג’ באילת (אם אתם מחפשים עיסוי באילת או מסאז’ באילת, זה המקום!)
לסיכום, זו אחת המסעדות היותר טובות בארץ כשמדובר בבשר, ואחת המסעדות היותר מיוחדות באילת.
לאתר של קאזה דו ברזיל ולהזמנת מקומות
לעמוד הפייסבוק של קאזה דו ברזיל
המסעדה נמצאת ברח’ חטיבת גולני 3, בצמוד למלון נובה ומשטרת אילת.
לבאים מצפון על כביש 90 יש לפנות ימינה בכיכר שאחרי תחנות הדלק.
לבאים מדרום יש לעבור את תחנת הדלק פז ולפנות שמאלה בכיכר הבאה.
טל: 08-6323032