Color logo no background

חוויה ים תיכונית מופלאה – מסעדת שוקשוקה בשוק הכרמל ביקורת מסעדה

יום שישי בצהריים, שמש ביום חורף,

שוק הכרמל,

רעש, אנשים, ריחות וצבעים

ואנחנו רעבים.

הוזמנו על ידי משרד יחסי הציבור – איטל תקשורת לנסות  ולטעום את השוקשוקה כדי לרוץ ולספר לחבר’ה.

לא הייתי בשיא ההתלהבות כי מה כבר יש להתלהב משקשוקה וממסעדה בשוק,

אבל במקרה היה לי צהריים פנוי

וחבר התקשר ואמר שהוא בשוק הכרמל ושאקפוץ אז ניצלתי את ההזדמנות.

12670398_10154026529452094_5288493748973304499_n

הגענו בסביבות השעה 15:00 לאחד הדוכנים היותר צבעוניים ועמוסים בשוק,

ברחוב הכרמל 30.  היה קצת מאתגר להתמצא אבל בעלי הבאסטות עזרו לנו לאתר את המקום במהירות.

איך שהגענו מייד שמענו את הפלייליסט המצויין של שנות ה80 עד 2000, אוירה של כיף,
ריחות משכרים של שום, בצל ותבשילים ונוכחתי די מהר לדעת שבמקום הזה מגישים לא רק שקשוקה אלא מגוון מנות אחרות..

המנות נבחרו בהשראת המטבח הים תיכוני – הספרדי והיווני, עם הרבה פלפל חריף שמככב במטבח ותבלינים מקוריים משווקים בינלאומיים.

המטבח והאריחים המשגעים
המטבח והאריחים המשגעים

לפני 14 שנה, כשהכרתי את בעלי לשעבר, נסענו אחרי חודש יחד לחופשה קסומה ברודוס.

אני זוכרת שישבנו על מסעדה על צוק, מעין טברנה יוונית שלא היתה עמוסה מדי וקצת חששנו שאולי המקום נטוש ושהאוכל לא טרי במיוחד.

הזמנו את העוף המקומי – סופלאקי, שהימם אותי בטעמים המיוחדים ובתיבול שמכיל מגוון תבלינים, חלקם מוכרים וחלקם לא.
זה היה טעים ביותר ובכל מקום שהגענו אליו אח”כ ביקשתי סופלאקי.

יצא לי להתקל לאורך השנים בסופלאקי במסעדות בארץ אבל זה ממש לא אותו הדבר.

ואז, הגיעה המנה שלי בשוקשוקה – פיתה כזו כמו שיש ביוון, מעין שילוב של לאפה\פיתה עבה ועליה עגבניות, בצל סגול,
הרבה ירק וחתיכות עוף מתובלות עם טחינה מעל הכל.

הביס המושלם. הסופלאקי שלי
הביס המושלם. הסופלאקי שלי

ביס ראשון ומיד חזרתי לטברנה ההיא ביוון, למנה הקסומה ההיא שהחיך שלי כל כך התגעגע אליה.

שילוב של עונג קולינרי וזכרונות של אהבה טריה. היינו רק חודש ביחד וכל מי שראה אותנו היה בטוח שאנחנו נשואים ולפחות 3-4 שנים בקשר.

אז המנה המופלאה הזו הציפה לי זכרונות מהעבר, קצת הצפה של אמוציות, אבל נתתי לזה להיות.

12512484_10205888602162333_9291944253372370_n
המקום הכי שווה להנות מארוחת צהריים עם חברים ואוירה מדהימה – שוקשוקה בשוק הכרמל

המנה היתה מעט חריפה אבל היא היתה כל כך טעימה ואני, שבמצב רגיל לא נוגעת באוכל שאמא שלי מכינה עם קצת פלפל שחור,
אכלתי או ליתר דיוק טרפתי בהנאה עד הביס האחרון שהיה מענג ביותר.

משהו בשילוב הזה של הרטבים והתיבול והירק יצר חוויה מושלמת בכל ביס וביס.

12814490_10154026528297094_5106509429170697821_n
שקשוקה יוונית בשוקשוקה

החברים שהיו איתי הזמינו מנה של השקשוקה היוונית עם חצילים וגבינת פטה ושקשוקה ספרדית עם גבינה.

גם פה. בסך הכל שקשוקה, אבל אין לי מושג מה הם שמים ברוטב שהופך אותו לכל כך עשיר וטעים וחריף!! אבל טעים. פשוט להתמוגג מכל ביס וביס.

הגישו לנו גם עלי גפן בצזיקי (שאני לא אוכלת אבל הבנתי שהיו מוצלחים ביותר),
ועוד מנות ששווה לנסות במסעדה הן תפוחי האדמה המטוגנים, החריימה והקבב טלה שלא ישאירו אתכם אדישים..

12809696_10154026529332094_2034037908108639594_n

ישבנו במשך שעה וקצת, נהנינו מכל רגע, יש משהו באוירה שם שגורם לך להתנתק מהכל,
החל מאריחי השיש בסגנון יווני על הבר- יושבים על הבר ויש שני שולחנות בחוץ ותמיד מפוצץ שם.

בזמן שאתם אוכלים אתם רואים את הטבחים מכינים את המנות, מחבתות תלויות מהתקרה ויש משהו מאוד ביתי וכיפי
באוירה הזו שהשוקשוקה מצליח לייצר.
שכחנו מכל העולם לשעה וחצי ונהנינו מחברה טובה, אוכל טוב ודרינק שערבב את הכל כמו שצריך.

אשר חביבי – השף ואחד הבעלים, בעל המקום ארח אותנו בנדיבות ובאדיבות למרות שהמקום היה מפוצץ ויכלנו לראות את המבטים המתמוגגים של כל אחד מהסועדים בבר.

יש הרבה נשמה באוכל שמכינים בשוקשוקה שהוקמה על ידי 3 חברים עם אהבה קולינרית – אשר חביבי – שף, רון חביב – איש הייטק ואריאל חביב – בעלים של מספר מסעדות.

12809606_10154026529222094_2875836193102306813_n

כמישהי שמגיעה מבית עירקי, אני יודעת להבחין בין טבח שמבשל לפי מתכון וטבח שמבשל מהלב והבטן.
אז התיבול העיקרי בשוקשוקה הוא רוחב לב ותשוקה לבישול ורצון לגרום לאורחי המסעדה להנות.

והמחירים – שווים לכל נפש!

מנות ראשונות בין 15-30 ₪, מנות עיקריות – 30-60 ₪. מחירים סבירים לחלוטין והמנות מכובדות ומשביעות
(הגעתי מורעבת אחרי שלא אכלתי כל היום ויצאתי שבעה לגמרי).12832411_10154026528157094_8299060499147440186_n

בקיצור,

בפעם הבאה שאתם מסתובבים בתל אביב באזור של רחוב אלנבי או בחוף הים או גם אם אתם באזורים אחרים,
תנו קפיצה לשוקשוקה, תמסרו ד”ש לאשר ותספרו לי כמה נהניתם..

 לעמוד הפייסבוק של שוקשוקה 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *